Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Γιώργος Κασαπίδης: «Κοσμογονικό το μέγεθος της αλλαγής στη Δυτική Μακεδονία- Το δυσκολότερο ιστορικό εγχείρημα η απολιγνιτοποίηση»

Γιώργος Κασαπίδης: «Κοσμογονικό το μέγεθος της αλλαγής στη Δυτική Μακεδονία- Το δυσκολότερο ιστορικό εγχείρημα η απολιγνιτοποίηση»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

«Το μέγεθος της αλλαγής που θα επέλθει στη Δυτική Μακεδονία είναι κοσμογονικό», υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στη διαδικτυακή εκπομπή «Καθαρές Ενεργειακές Τεχνολογίες- Η τεχνολογία Υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία» που διοργάνωσε η Περιφέρεια και το Hydrogen Europe.

Ο Γιώργος Κασαπίδης αναφερόμενος στην επερχόμενη απολιγνιτοποίηση της περιοχής, στάθηκε ιδιαίτερα στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και τεράστιου μέρους του ΑΕΠ και σημείωσε πως πρόκειται για μια ιστορική απόφαση στην οποία «καλούμαστε να απαντήσουμε θετικά.

Παράλληλα συνέδεσε και την κρίση του κορωνοϊού με το θέμα της απολιγνιτοποίησης χαρακτηρίζοντας τη Δυτική Μακεδονία ως την Περιφέρεια που βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας πως έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα η κοινωνία και η τοπική οικονομία.

«Χρειαζόμαστε σχέδιο για μια νέα οικονομία και μια νέα προοπτική στη Δυτική Μακεδονία. Το διακύβευμα είναι ιστορικό. Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα αντιμετωπίζουμε το σχέδιο αυτό που συντάσσεται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από εμάς», τόνισε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε:

«Είναι το δυσκολότερο εγχείρημα που καλούμαστε να απαντήσουμε ιστορικά στην περιοχή, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μιλώντας για την τεχνολογία του υδρογόνου επανέλαβε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ώστε η Δυτική Μακεδονία να γίνει περιοχή επένδυσης για ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου που θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την τροφοδοσία των τηλεθερμάνσεων όσο και για στον τομέα των μεταφορών.  

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Hydorgen Europe, Γιώργος Χαζτημαρκάκης και Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης οι οποίοι απάντησαν και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από Περιφερειακά ΜΜΕ.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε ιστορικό γεγονός για όλη την Ευρώπη την απεξάρτηση από τα στερεά καύσιμα και σημείωσε πως η Δυτική Μακεδονία είναι το κέντρο των Βαλκανίων και η πύλη της Ανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα επανέλαβε πως στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση ώστε να αυξηθούν τα ποσά για τη δίκαιη μετάβαση, αλλά και την επιβράβευση των περιοχών που την προχωράνε με γοργά βήματα.

«Χρήματα υπάρχουν καλές ιδέες θέλουμε», ήταν η επισήμανση του Μανώλη Κεφαλογιάννη για την πρόταση της Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τις τεχνολογίες υδρογόνου.

Για δεδομένα που ευνοούν τις επενδύσεις υδρογόνου και στη Δυτική Μακεδονία, έκανε λόγο ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ενώ στάθηκε στις πολλές συζητήσεις και επισκέψεις που έχουν γίνει με τον Περιφερειάρχη σε εταιρείες που είναι έτοιμες να προχωρήσουν ανάλογες επενδύσεις.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας