Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Γιώργος Αμανατίδης: «Έγκαιρα και σε επαρκή ποσότητα τα ξύλα στους παραδασόβιους οικισμούς» – Συνάντηση Αμανατίδη – Αντωνιάδη με τον υφ. Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη (δελτίο τύπου)

Γιώργος Αμανατίδης: «Έγκαιρα και σε επαρκή ποσότητα τα ξύλα στους παραδασόβιους οικισμούς» – Συνάντηση Αμανατίδη – Αντωνιάδη με τον υφ. Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη (δελτίο τύπου)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Μια πολύ παραγωγική συνάντηση είχαν οι Βουλευτές Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης και Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη με θέμα την εγγραφή πίστωσης για υλοτομικές εργασίες έτους 2020.

Η συνάντηση ήταν το τελευταίο στάδιο πριν την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης σε απάντηση του αιτήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Προέκυψε σε συνέχεια των επαφών και της αλληλογραφίας με το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ) και ειδικότερα με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος. (βλ. Δελτίο Τύπου 29-05-2020)

Με την υπογραφή έγκρισης της πίστωσης από τον Υφυπουργό κ. Σκυλακάκη εντός της επόμενης εβδομάδας, o οποίος κατανόησε την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος, θα καλυφθούν πλήρως και για πρώτη φορά οι ανάγκες υλοτόμησης στους παραδασόβιους οικισμούς. Επίσης, η υλοτόμηση θα γίνει έγκαιρα και με ασφάλεια χωρίς τα προβλήματα λόγω της παγωνιάς και των βροχών δηλαδή χωρίς δυσκολίες στην υλοτόμηση και με ξύλα στεγνά, όπως άλλωστε υπήρχε η δέσμευση.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αναπτύχθηκε δημιουργική συζήτηση για σχεδιασμό και υιοθέτηση ενός μόνιμου, δίκαιου και δυναμικού συστήματος χρηματοδότησης των αναγκών σε θέρμανση, «στη λογική του επιδόματος θέρμανσης», που θα συμπεριλαμβάνει και τους παραδασόβιους οικισμούς.

Με την πρωτοβουλία αυτή του κ. Υφυπουργού η χρηματοδότηση στο μέλλον θα ακολουθεί ενιαίους κανόνες και θα γίνεται έγκαιρα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

Γραφείο Τύπου, Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Σύσκεψη Αυγενάκη – Χαρδαλιά – Super League 1 για την εμπεριστατωμένη πρόταση επιστροφής φιλάθλων στα γήπεδα

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια της διαβούλευσης των τελευταίων εβδομάδων για το ενδεχόμενο της ...