Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Γιατί δεν έγιναν δεκτά τα σωματεία της «Ταξικής Ενότητας» στο Εργατικό Κέντρο- Τι οδήγησε στα επεισόδια- Μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα- Η δίκη που εκκρεμεί

Γιατί δεν έγιναν δεκτά τα σωματεία της «Ταξικής Ενότητας» στο Εργατικό Κέντρο- Τι οδήγησε στα επεισόδια- Μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα- Η δίκη που εκκρεμεί

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Οι οικονομικές εκκρεμότητες των σωματείων που ανήκουν στην παράταξη «Ταξική Ενότητα», ήταν σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η αφορμή για το ξέσπασμα των θλιβερών επεισοδίων κατά τη διάρκεια του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Τα 5 σωματεία(πλην ενός) δεν είχαν καταβάλει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στο Εργατικό Κέντρο, ύψους 8.000 ευρώ συνολικά, γεγονός που τους απέκλειε από τις διαδικασίες συμμετοχής στο συνέδριο με περίπου 20 συνέδρους.

Η εξόφληση του ποσού έγινε τις προηγούμενες ημέρες απ’ όλα τα υπόλοιπα σωματεία τα οποία συμμετείχαν κανονικά στη διαδικασία, κάτι που αποφασίστηκε ομόφωνα την περασμένη Τετάρτη στη συνεδρίαση του Δ.Σ., παρουσία μάλιστα και των εκπροσώπων της «Ταξικής Ενότητας».

Λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου, εκπρόσωπος της παράταξης πρότεινε να καταβληθεί το 20% των οφειλών, ώστε να συμμετέχουν οι σύνεδροι στη διαδικασία, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το προεδρείο ενώ στο τραπέζι έπεσε και άλλη εναλλακτική πρόταση(υπογραφή συναλλαγματικών από τα σωματεία) από πλευράς Εργατικού Κέντρου, η οποία επίσης δεν έγινε αποδεκτή αυτή τη φορά από την πλευρά της παράταξης «Ταξική Ενότητα».

Τα χρήματα αυτά, αποτελούν βασικά έσοδα του Εργατικού Κέντρου, το οποίο χθες κλήθηκε να διεξάγει το συνέδριό του εκτός του κτιρίου που φιλοξενεί τις υπηρεσίες και τα γραφεία του, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ανάμεσα στα οποία ήταν και διενέργεια rapid test(για 146 συνέδρους).

Το σκηνικό έντασης, με την παρουσία της αστυνομίας στο χώρο και τους ιδιοκτήτες του γνωστού καταστήματος διενέργειας εκδηλώσεων στην περιοχή των Πετρανών να κάνουν συνεχείς εκκλήσεις ώστε να υπάρξουν καταστροφές, αποτελεί πληγή για το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ έρχεται να προστεθεί στην άλλη μαύρη σελίδα του προηγούμενου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου, με τα τότε περιστατικά να έχουν οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες.

Μάλιστα η δίκη των 6 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ δεν αποκλείεται και τα χθεσινά επεισόδια να επιφέρουν εκ νέου δικαστικές περιπέτειες καθώς στο αστυνομικό τμήμα κατατέθηκε μήνυση, από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, ενώ αρκετοί συνδικαλιστές κλήθηκαν για κατάθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε και σύλληψη με την αυτόφωρο διαδικασία, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η έκθεση με τις καταθέσεις των αστυνομικών που βρέθηκαν στα επεισόδια.

Η ανάδειξη του νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου, στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης αυτή τη φορά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η «Ταξική Ενότητα» θα προχωρήσει στην  κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να μπλοκάρει τη διαδικασία και με ερωτηματικό να παραμένει για πολλούς αν θα επαναληφθούν ίδιες εικόνες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κληρώνει την Τετάρτη για τους Ανάργυρους – Γίνεται η Δικάσιμος για την τιμή απαλλοτρίωσης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μετά από αρκετές αναβολές λόγω και του κορωνοϊού, αναμένεται να γίνει την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου η περίφημη δικάσιμος ...