Αρχική > Ελλάδα > Για την ενίσχυση και τη συμπαράσταση των σεισμοπλήκτων της επαρχίας Ελασσόνας -του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Για την ενίσχυση και τη συμπαράσταση των σεισμοπλήκτων της επαρχίας Ελασσόνας -του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤην ευχή και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου μετέφερε στις Ενορίες της Α.Π.Β. (Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού, Γενεσίου της Θεοτόκου Πλατανορρεύματος και Μοσχοχωρίου, Αγίου Νικολάου Παλαιογρασάνου, Αγίου Νικολάου Καταφυγίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίας Κυριακής (Σκούλιαρης), Αγίας Παρασκευής Πολυφύτου, Αγίων Πέτρου και Παύλου Ίμερας και Αύρας, Αγίου Γεωργίου Νεράιδας, Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βαθυλάκκου, Αγίου Γεωργίου Μεσιανής και Κουβουκλίων, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ροδίτη, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λευκάρων, Αγίου Διονυσίου Βελβεντού) της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, ο αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β. πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας, για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Σεβ. κ. Παύλου, για τη συμπαράσταση (διά προσευχής και καλών έργων) στους χειμαζόμενους και πληγέντας από τον πρόσφατο σεισμό στην επαρχία Ελασσόνας, με τη συγκέντρωση στις Ενορίες τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών υγιεινής για τους πληγέντες.

‘’ Το πρωταρχικό και αναγκαίο’’, έλεγε στην Εγκύκλιό του ο Σεβ. κ. Παύλος, ‘’είναι η ολόψυχος προσωπική προσφορά όλων μας προς τους δοκιμασθέντας αδελφούς μας και η εκ βαθέων και με πίστη προσευχή προς τον Παντοδύναμο και Πανάγαθο Θεό για την ανακούφιση και παρηγοριά τους’’.

Και κατέκλειε το λόγο του υπενθυμίζοντας πατρικώς: ‘’Μη λησμονούμε την δική μας συμφορά του έτους 1995, όταν άλλοι προσέτρεξαν για μας’’.

Τα τρόφιμα και τα είδη υγιεινής, όσα που ολοπρόθυμα και από το υστέρημά του πρόσφερε ο λαός ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Επισκόπου και Μητροπολίτη μας, έχουν μεταφερθεί στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης. Όλα αυτά θα μεταφερθούν από Αυτήν στον προορισμό τους.

Κλείνω το σημείωμα αυτό μ’ ένα σαρακοστιανό τροπάριο από το Μέγα Απόδειπνο, που ακούγεται στους κλειστούς, λόγω κατακόκκινης καραντίνας από την επιδημία του φονικού ιού, λειτουργικά ενεργούς, χωρίς την παρουσία πιστών, Ναούς: ‘’Κύριε των Δυνάμεων, μεθ’ ημών γενού, άλλον γαρ εκτός σου βοηθόν εν θλίψεσιν ουκ έχομεν. Κύριε των Δυνάμεων, ελέησον ημάς’’.

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

31-3-2021

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Βάσεις 2021: Πού παρατηρούνται οι μεγαλύτερες αυξήσεις, ανοδικές οι τάσεις -Εκτιμήσεις για κάθε πεδίο [πίνακες]

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, το μόνο πεδίο… αγωνίας που απομένει για τους ...