Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Το Σάββατο έξω μαζί με την κοινωνία- Αν δεν πάρουν πίσω το 2023 δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα»

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Το Σάββατο έξω μαζί με την κοινωνία- Αν δεν πάρουν πίσω το 2023 δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στέλνοντας μήνυμα κινητοποιήσεων από το Σάββατο, ημέρα παρουσίας του Κωστή Χατζηδάκη στην περιοχή, αλλά και στην κυβέρνηση να πάρει πίσω την ανακοίνωση του κλεισίματος των μονάδων το 2023, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, τοποθετήθηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Εορδαίας.

«Το 2023 δεν είναι καμία υποχρέωση. Είναι μία πολιτική απόφαση αυτής της κυβέρνησης. Έχει ειπωθεί πως ο λογαριασμός δε βγαίνει. Εκτός από την καταστροφή των περιοχών που βυθίζονται, υπάρχει ένα τεράστιο εθνικό θέμα. Το θέμα της εθνικής κυριαρχίας. Δεν υπάρχουν πατριώτες στην Ελλάδα; Το ΕΣΕΚ λέει για ενεργειακή αυτάρκεια της Ευρώπης, και εμείς εξαρτόμαστε απόλυτα πλέον από εισαγόμενα καύσιμα. Το πολυσυζητημένο ταμείο δίκαιης μετάβασης μας δίνει 290 εκ. Μας τα παίρνουν από το ταμείο συνοχής και μας τα δίνουν από την άλλη τσέπη. Τα άλλα είναι δάνεια και υποτιθέμενες επενδύσεις. Στο φυσικό αέριο είμαστε στη 2η φάση. Πως θα κλείσουμε εμείς τις μονάδες χωρίς να είμαστε στο σχεδιασμό για το νέο καύσιμο.; Θα μπούμε σε μία συζήτηση για να υλοποιήσουμε πρόγραμμα το οποίο δε βγαίνει; Αν δεν στείλουμε μήνυμα στην κοινωνία ότι πρέπει να πάρουν πίσω το 2023 τότε τι κάνουμε; Θα πάμε να συζητήσουμε τι; Το Σάββατο να είμαστε έξω μαζί με την κοινωνία και ας είμαστε όσοι είμαστε. Και αν αλλάξει το 23 τότε να συζητήσουμε».

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας