Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Γ. Δακής: «Παραμένω ενεργός πολιτικά» – Απολογισμός με αφορμή την ολοκλήρωση της αυτοδιοικητικής θητείας

Γ. Δακής: «Παραμένω ενεργός πολιτικά» – Απολογισμός με αφορμή την ολοκλήρωση της αυτοδιοικητικής θητείας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, με αφορμή την ολοκλήρωση της αυτοδιοικητικής θητείας, παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στην Κοζάνη ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία», Γιώργος Δακής, πλαισιωμένος από όλα τα μέλη του συνδυασμού του, περιφερειακούς συμβούλους. Ο ίδιος, που απέρχεται από την αυτοδιοίκηση μετά από χρόνια θητείας, δήλωσε πως θα παραμείνει ενεργός πολιτικά, ενώ μάλιστα έθεσε προτάσεις προς τη νέα περιφερειακή αρχή, καταθέτοντας στόχους και προτεραιότητες για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο. Τέλος, σχολίασε και τη μη συμμετοχή του ως υποψήφιος βουλευτής, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό Κοζάνης.

Ο Γιώργος Δακής κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του ως περιφερειάρχης, τόνισε πως «πρωταγωνιστήσαμε με εμβληματικά έργα , όπως η πανεπιστημιούπολη, οδικά έργα, έργα στο Μποδοσάκειο, Πραμόριτσα, σχολεία, πάσης φύσεως βιολογικούς, αλλά και στις μετεγκαταστάσεις, ενώ είχαμε καλές επιδόσεις στο ΠΕΠ».

Επίσης, ο κ. Δακής έκανε προτάσεις προς τη νέα περιφερειακή αρχή, θέτοντας στόχους και προτεραιότητες για τη νέα περίοδο. Πρότεινε, συγκεκριμένα, να υπάρξει ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τη μεταλιγνιτική περίοδο, σημειώνοντας πως επί θητείας του είχε εκπονηθεί σχετική μελέτη. Επίσης, αναφέρθηκε στην επαναπόδοση εδαφών και αποκατάστασή τους.
Επίσης, σημείωσε πως η περιοχή μας διαθέτει την τεχνογνωσία και τις υποδομές για να γίνει η περιοχή μας κέντρο αναφοράς στην ηλεκτροκίνηση, τονίζοντας πως μπορεί η περιοχή να κατευθυνθεί στην παραγωγή στοιχείων που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση σε όλο τον πλανήτη, όπως την παραγωγή μπαταριών.

Επίσης, πρότεινε να γίνει η περιοχή κέντρο παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων: «Αξιοποιώντας τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα, μπορεί να υπάρξουν συμφωνίες με διεθνείς κολοσσούς για να αποτελέσει η Δυτική Μακεδονία στη νέα περίοδο, ως ένα κέντρο που να κατασκευαστούν εργοστάσια παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων, τα οποία να μπορούν να διατεθούν όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και ευρύτερα. Είναι ευκαιρία να αδράξουμε το momentum και να παράξουμε σημαντικά αποτελέσματα».

Επίσης, ευχαρίστησε τους πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πλούτος μας είναι η αγάπη των συμπατριωτών , η ζεστασιά με την οποία μας αντιμετωπίζουν κάθε ημέρα. Το θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη ανθρώπινη κατάκτηση , η οποία δείχνει και τον τρόπο με την οποίο πολιτευθήκαμε». Ο ίδιος, επίσης, δήλωσε πως παραμένει ενεργός πολιτικά, ενώ ευχήθηκε στη νέα περιφερειακή αρχή να παράξει πολύ καλά, χειροπιαστά αποτελέσματα, για τον τόπο μας , σημειώνοντας μάλιστα πως «είμαι σίγουρος ότι το με το έμψυχο δυναμικό και με τη βοήθειά μας , θα υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα».


Γ. Σβώλης: «Ο Γ. Δακής έκανε την dream team της αυτοδιοίκησης»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σβώλης, πρώην περιφερειακός σύμβουλος που παραιτήθηκε από το συμβούλιο λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γ. Δακή και την παράταξή του, συγχαίροντας τον γιατί έκανε την «dream team» της αυτοδιοίκησης. Επίσης, σχολίασε με νόημα: «Χαίρομαι που κάποιοι συνάδελφοι στις εκλογές πήραν κάποια υψηλά αξιώματα, αλλά επειδή πάντα λέω την αλήθεια και δεν φοβήθηκα να τη λέω, άνθρωποι που έδωσαν αγώνες και έδωσαν τα πάντα για τον τόπο και την κοινωνία, δεν ανταμείφθηκαν από το κόμμα. Ο Γιώργος Δακής έπρεπε να είναι στο κοινοβούλιο. Ο πολιτικός μου χώρος έκανε ένα λάθος που δεν τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο γιατί αυτή τη στιγμή θα ήταν στο κοινοβούλιο ως άξιος εκπρόσωπος του τόπου και της κοινωνίας. Κάθε εμπόδιο σε καλό. Η κοινωνία αυτή τη στιγμή δίνει  άριστα στο Γιώργο Δακή.
Το λόγο είχε, επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Δακή, Γιάννης Σόκουτης, που έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, μιας και για τον ίδιο κλείνει ένας κύκλος 25 ετών στην αυτοδιοίκηση. Επίσης, μίλησε η περιφερειακή σύμβουλος από την Καστοριά Αλίκη Ζήδρου, που ευχαρίστησε τόσο τον Γιώργο Δακή αλλά και τα στελέχη της περιφέρειας, τον Γ. Σόκουτη, τον Π. Αργυριάδη αλλά και τους κ.κ. Καρυπίδη και Κεχαγιά, για τη συνεργασία. Επίσης, μίλησε και ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Π.Σ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Γιώργο Δακή για τη συνεργασία.

Για τη μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Για τη μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο κ. Δακής απάντησε πως: «Είναι μια απόφαση του προέδρου μας και Πρωθυπουργού, την οποία και σέβομαι. Στο ενδεχόμενο ερώτημα, για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η απόφαση, θεωρώ ότι δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά θα πρέπει να αποταθεί το ερώτημα στα όργανα που έκαναν τις σχετικές εισηγήσεις. Σε κάθε περιπτωση σέβομαι την απόφαση και εύχομαι στους συναδέλφους που είναι στη νέα Βουλή να είναι καλορίζικοι, να δράσουν χειροπιαστά και να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο μας, την κοινωνία και την πατρίδα.  Επίσης, δεν απάντησε σε σχέση με πιθανή αξιοποίησή του από την κυβέρνηση σε κάποια άλλη θέση, λέγοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπήρχε κάποια πρόθεση».

Δείτε όλη τη συνέντευξη τύπου στο παρακάτω βίντεο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δύο συλλήψεις στην Πτολεμαΐδα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνελήφθησαν χθες (18-09-2021) το βράδυ στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος ...