Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Φως στο τούνελ των χρεών της ΔΕΥΑΕ στη ΔΕΗ;

Φως στο τούνελ των χρεών της ΔΕΥΑΕ στη ΔΕΗ;

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


  • Πλακεντάς-Τσεχελίδης εξετάζουν την υπαγωγή σε πρόγραμμα επιχορήγησης δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις

Τη δυνατότητα να λύσει μια για πάντα το θέμα με τα χρέη της ΔΕΥΑΕ στη ΔΕΗ εξετάζει ο Δήμος Εορδαίας. Αν και δεν είναι πολλά τα περιθώρια που υπάρχουν, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς έχουν κάνει ένα προγραμματισμό για το πως θα κινηθούν, ώστε να εκμεταλλευθούν νέα, σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Το πρώτο βήμα είναι να κατατεθεί ένσταση με πλήρη νομική τεκμηρίωση, σε απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ακυρώνει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας (επί θητείας Ζαμανίδη) για τη ρύθμιση των χρεών.

Αν γίνει δεκτή η παραπάνω ένσταση και ισχύσει η απόφαση του ΔΣ Εορδαίας για τη ρύθμιση, ο Δήμος Εορδαίας προτίθεται να αξιοποιήσει διάταξη του Νέου Επενδυτικού Νόμου που δίνει δυνατότητα για «Επιχορήγηση δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις» (Ν.4635, άρθρο 233).

Στην περίπτωση αυτή, και με δεδομένο ότι υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις της ΔΕΗ προς τη ΔΕΥΑΕ, μπορεί να λυθεί ένα μείζον θέμα, και να απαλλαχτεί η Επιχείριση από ένα βαρίδιο άνω των 5,5 εκ. ευρώ, με πλήρη εξόφληση από πόρους που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς ρυθμίσεις και δόσεις.

Οι Παναγιώτης Πλακεντάς και Δημήτρης Τσεχελίδης, έχουν έλθει ήδη σε επαφή με ανώτατα στελέχη της ΔΕΗ σχετικά με το θέμα, με σκοπό να διαλευκανθούν νομοτεχνικά ζητήματα ώστε να βρεθεί οριστική λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πως τα χρέη αφορούν οφειλές της ΔΕΥΑΕ στη ΔΕΗ, που προέρχονται από τη σύστασή της το 1983 έως και τον Ιούνιο του 2011 διότι δεν πλήρωνε την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος των αντλιοστασίων που υδροδοτούν την Πτολεμαΐδα, ενώ υπάρχουν 16 τελεσίδικες οριστικές αποφάσεις της ΔΕΗ κατά της ΔΕΥΑΕ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team