Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Φορολογικές επισημάνσεις

Φορολογικές επισημάνσεις

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τρείς σημαντικές επισημάνσεις της τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν την πλειοψηφία των φορολογούμενων.

1.) Η νέα πάγια ρύθμιση θα τεθεί σε εφαρμογή στις 26 Φεβρουαρίου και μέχρι τότε όμως μπορεί να έχει προλάβει η Εφορία να προβεί σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Αυτό που μπορούν πράξουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και λαμβάνουν ειδοποιήσεις από την Εφορία είναι να ενταχθούν άμεσα στις 12-24 δόσεις και από τις 26 Φεβρουαρίου να ενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση με τις περισσότερες δόσεις. Την ίδια δυνατότητα έχουν και όσοι εντάχθηκαν στις 12-24 δόσεις από την 01/11/19 και μετά.

2.) Παραμένει το ισχύον όριο των 500,00 ευρώ καθαρής αξίας στη διενέργεια πληρωμών με χρήση μετρητών σε συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων. Από 500,01 καθαρής αξίας και πάνω ανά παραστατικό απαιτείτε εξόφληση με τραπεζικά μέσα. Το ίδιο ισχύει και για τις συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών. Τελικά δεν κατέβηκε το ισχύον όριο στα 300,00 ευρώ

3.) Σε λειτουργία η εφαρμογή της ΑΑΔΕ για την υποβολή ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2019. Από την υπηρεσία της ΑΑΔΕ, οι έγγαμοι φορολογούμενοι, μπορούν να γνωστοποιήσουν την επιλογή τους για υποβολή χωριστής δήλωσης συζύγων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 έως και την 28η Φεβρουαρίου 2020. Μετά την προθεσμία αυτή δεν είναι δυνατή η ανάκληση της επιλογής υποβολής χωριστής δήλωσης.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team