Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Φιλοζωικό Σωματείο Πτολεμαΐδας «Οι αδέσποτοι ήρωες»: Κάλεσμα για βοήθεια και συστράτευση για τα αδέσποτα ζώα

Φιλοζωικό Σωματείο Πτολεμαΐδας «Οι αδέσποτοι ήρωες»: Κάλεσμα για βοήθεια και συστράτευση για τα αδέσποτα ζώα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία, για συστράτευση εθελοντικών δυνάμεων αλλά και το βοήθεια του κόσμου για να καλυφθούν έξοδα σε στειρώσεις αδέσποτων ζώων που περιθάλπουν, κάνει το Φιλοζωικό Σωματείο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Πτολεμαΐδας «οι Αδέσποτοι Φίλοι μας».

Πρόκειται για ένα εκ των φιλοζωικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Πτολεμαΐδα και την Εορδαία και όπως τόνισε στον «Π» ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης του Σωματείου Βασίλης Παναγιωτίδης, αποτελείται από είκοσι μέλη, ενώ στις αρχές του περασμένου μήνα έλαβαν και την έγκρισή τους ως σωματείο, ωστόσο η δράση του εθελοντικά για τα αδέσποτα, γίνεται από το 2015.

Η δράση αφορά κυρίως την πόλη, μεριμνώντας για το τάισμα, και την περίθαλψη αδέσποτων ζώων, σκύλων αλλά γατών. «Κοινοποιούμε τη δράση μας για συστράτευση εθελοντών, αλλά και γιατί αναλάβαμε πολλά περιστατικά ως αποτέλεσμα να υπάρχουν έξοδα για τον κτηνίατρο που κάνει στειρώσεις, περίθαλψη», σημειώνει.

Προσθέτει, μάλιστα, πως σε ό,τι αφορά το τάισμα αδέσποτων ζώων, επιτρέπεται από πολίτες αρκεί να μην λερώνουν το μέρος που ταΐζουν τα ζώα, να υπάρχουν μπολάκια για νερό και φαγητό και όχι ριγμένη τροφή κάτω.

Αναφορικά με περιστατικά για τυχόν προβληματικά ή επιθετικά ζώα, απαντάει πως συμβουλεύουν τους καταγγέλλοντες να απευθύνονται στο δήμο.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται τόσο σε περιθάλψεις, στειρώσεις αλλά κάνει και υιοθεσίες ζώων.

Στοιχεία για το πώς μπορείτε να δείτε τη δράση του συλλόγου και να βοηθήσετε δείτε στο προφίλ τους στο facebook https://www.facebook.com/filozoiko.somateio.ptolemaidas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Δυστυχώς η αγορά μας καλείται να λειτουργήσει άλλη μια φορά με τη μέθοδο του click away»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δυστυχώς η αγορά μας καλείται να λειτουργήσει άλλη μια φορά με τη μέθοδο του click away. Είναι μια ...