Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ΑΡΕΩΣ και της νεοσύστατης ομάδας των Προσκόπων το 1949 / Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 23/10/2019

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ΑΡΕΩΣ και της νεοσύστατης ομάδας των Προσκόπων το 1949 / Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 23/10/2019

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Είναι γνωστό στους παλιούς πως, η νεοσυσταθείσα, το 1948, ομάδα ποδοσφαίρου των Προσκόπων, διέθετε αξιόλογα ποδοσφαιρικά ταλέντα που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν επάξια την τοπική ομάδα του ΑΡΗ.
Με το παραπάνω σκεπτικό, η πανέξυπνη Διοίκηση του Άρη ζήτησε την αναφερόμενη φιλική συνάντηση, όχι βέβαια για τα ασήμαντα οικονομικά οφέλη που θα απέδιδε ο αγώνας, αλλά , για την καλύτερη αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών της Προσκοπικής ομάδας με αντίπαλο τον αξιόλογο Άρη της εποχής εκείνης και να επιδιώξει την εγγραφή τους στον ΑΡΗ.
Το παιχνίδι απέδειξε , όχι μόνο έναν ισάξιο αντίπαλο του Άρη, αλλά και κάτι παραπάνω, αφού ηττήθηκε από αυτόν με 2-1.
Έτσι, στο αθώο αυτό “φιλικό” παιχνιδάκι, ξεχώρισε τους, Χατζηγιαννίδη Γιώργο, τον υπογράφοντα Καζαντζή Γιώργο και λίγο αργότερα, τον τερματοφύλακα Ζεϊμπέκη και τον Χατζηπαναγιωτίδη Μάριο.
Στη φώτο μας, οι δύο ομάδες πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα.
Άρης (με την οριζόντια ρίγα στις φανέλες, από αριστερά: Βελονίδης Παναγιώτης, Παραστατίδης Νίκος, Τσαχουρίδης Αλέκος, Μουμουλίδης Γιορδάνης (Πιτσούδης), Φραγκουλίδης Μητάκος, Πισκιλίδης Γιορδάνης, Ρουσάκης Γιορδάνης (Τζετζές), Ταμαμίδης Παναγιώτης (Πανίκας) και καθιστοί, ο Τανίδης Αριστείδης και ο τερματοφύλακας Ζελελίδης, ενώ απουσιάζει από τη φώτο ο Ορφανίδης Χρήστος (Μογγόλος).
Πρόσκοποι (με τις οριζόντιες ρίγες στις φανέλες), από αριστερά: Χρηστίδης Ξενοφών (Φόντας), Χ; , Καζαντζής Γιώργος (Γάραντζας=μαύρος), Χατζηγιαννίδης Γιώργος (Λούλης), Ορφανίδης Γιώργος (τσιρόνι), Τζιούφας Μιχάλης, Χατζηπαναγιωτίδης Μάριος και καθιστοί, ο Παπουτσής Νίκος, ο Αθανασιάδης Χαράλαμπος (Μάλιαρης), ο τερματοφύλακας Ζεϊμπέκης Βάσος και ο Φωτιάδης Γιώργος.
Στην πάνω σειρά με τα πολιτικά ο Μελανοφρύδης Κίμων και κάτω ο δάσκαλο Συμεωνίδης Μιλτιάδης.
Για την Ιστορία σημειώνουμε πως, τη Διοίκηση του Άρη αποτελούσαν: Ο Ακριτίδης Σπύρος Πρόεδρος, ο Λυπηρίδης Κωνσταντίνος Γενικός Γραμματέας, ο Δασκαλόπουλος Αριστείδης, ο Λευκόπουλος Μιλτιάδης, ο Σαρικιάνος (ταμίας), ο Πουγαρίδης Αντώνης, ο Συμεωνίδης Μιλτιάδης και ο Ευαγγελίδης (υφασματέμπορος).
Πρέπει να σημειώσουμε, πως, τόσο ο Παν. Βελονίδης, όσο και ο Γιορδάνης Πισκιλίδης, ήταν πρόσκοποι και ανήκαν και στην ποδοσφαιρική του ομάδα.
Το 1951 ή 1952 ο Χατζηγιαννίδης μεταπήδησε, από τον Άρη ή Πτολεμαίο (;) στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και το 1954 ο Ζεϊμπέκης στον Άρη Θεσσαλονίκης.
Ζητούμε συγνώμη για όποιο λάθος και παράληψή μας, εάν και εφόσον υπάρχει, όχι από δική μας σκοπιμότητα, αλλά από την αδυσώπητη διαδρομή των 58 χρόνων.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team