Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εξωραϊσμός εξωτερικών όψεων του Μποδοσάκειου με χρήματα του Τοπικού Πόρου – Και αναβάθμιση υπηρεσιών διαδικτύου και ιατρικού αρχείου

Εξωραϊσμός εξωτερικών όψεων του Μποδοσάκειου με χρήματα του Τοπικού Πόρου – Και αναβάθμιση υπηρεσιών διαδικτύου και ιατρικού αρχείου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης του εξωτερικού του κτηρίου και εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του διαδικτύου και των συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, πρόκειται να γίνουν στο προσεχές διάστημα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Το έργο πήρε το πράσινο φως από το περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα την υλοποίησή του, έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά. «Στο πλαίσιο αναβάθμισης του εξοπλισμού καθώς και του εξωραϊσμού και της προστασίας του κτιρίου του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας η Π.Ε. Κοζάνης προτείνει την ένταξη του έργου στο ΕΑΠ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016», τόνισε ο εισηγητής. Ειδικότερα, τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τον Τοπικό πόρο και εγκρίθηκαν είναι:

-Ανακαίνιση εξωτερικών χρωματισμών του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας

-Αναβάθμιση Υπηρεσιών διαδικτύου, Συστημάτων Η/Υ & Ασφάλειας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

-Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αποθήκευσης κινητών συστοιχιών ιατρικού αρχείου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας».

Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών έργων ανέρχεται σε 441.600 ευρώ, ειδικότερα 286.000 ευρώ για τον χρωματισμό των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου, 75.000 ευρώ για την αναβάθμιση υπηρεσιών διαδικτύου και συστημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και 80.600 ευρώ για προμήθεια και εγκατάσταση συστοιχιών ιατρικού αρχείου. Τα έργα εντάχθηκαν στον άξονα 4 για την «βελτίωση του περιβάλλοντος (ανθρωπογενούς και φυσικού) της ποιότητας ζωής και της κοινωνικής συνοχής και στο μέτρο 4.1  «για την προστασία, αποκατάσταση και αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής».

Μετά την απόφαση του Π.Σ. πρέπει τώρα να εγκριθούν τα ανωτέρω έργα από την Επιτροπή Παρακολούθησης. Εκτιμάται ότι οι εργασίες και οι προμήθειες του εξοπλισμού μπορούν να αρχίσουν εντός του καλοκαιριού, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα δημοπρατήσει τα έργα η διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις μπορεί να ολοκληρωθούν και εντός του τρέχοντος έτους.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, «ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού όπως και η προστασία των νοσοκομειακών κτιρίων της περιοχής μας στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από το Υπουργείο Υγείας, είναι βασικά εχέγγυα προς το ιατρικά και νοσηλευτικά στελέχη τους και δημιουργούν σύγχρονες συνθήκες στην συνεχή προσπάθειά τους για διάγνωση, επέμβαση και θεραπεία των κατοίκων της περιοχής μας.  Γίνεται αντιληπτό ότι η ένταξη των έργων θα συμβάλλει τα μέγιστα στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους πολίτες και κατά συνέπεια στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους».

Να σημειωθεί ότι η αισθητική παρέμβαση στο Μποδοσάκειο κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία και εξωραϊσμό του νοσοκομείου, καθώς στις εξωτερικές επιφάνειες εμφανίζονται φθορές σε επιχρίσματα και εμφανή μπετά και απαιτείται άμεση παρέμβαση για την ανακαίνιση όλων των εξωτερικών χώρων. Η συνολική επιφάνεια που πρόκειται να χρωματιστεί ανέρχεται σε 12.100 τετραγωνικά μέτρα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σαρωτικός ο Μακεδονικός Φούφα και πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μπορεί οι ελπίδες του για παραμονή να είναι ελάχιστες ως μηδαμινές αλλά ο Μακεδονικός Φούφα έχει δείξει ότι ...