Αρχική > Ενέργεια > «ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ» Εντάχθηκε το έργο τροφοδότησης της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με θερμική ενέργεια από την «Πτολεμαΐδα 5» – Μεγάλο έργο 23.5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

«ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ» Εντάχθηκε το έργο τροφοδότησης της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με θερμική ενέργεια από την «Πτολεμαΐδα 5» – Μεγάλο έργο 23.5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου της τροφοδότησης της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας με θερμική ενέργεια από την Μονάδα V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, έργο συνολικού προϋπολογισμού 25.5 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Δήμος Εορδαίας, μετά από σχετική πρόταση της ΔΕΤΗΠ.
Με το έργο θα κατασκευαστούν αγωγοί μεταφοράς θερμικής ενέργειας για τη σύνδεση της τηλεθέρμανσης με την υπό κατασκευή νέα μονάδα της ΔΕΗ. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που έχει κοινωνικά και οικονομικά οφέλη και διασφαλίζει την τηλεθέρμανση της περιοχής.

Η ανακοίνωση:

«Με την υπ. αριθμ. 139780/30-12-2020 του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η πρόταση του ΔΕ.ΤΗ.Π. για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Πράξης έργου «ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ V ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 23.504.989,00 € (συμπ. Φ.Π.Α.).

Το έργο αφορά την κατασκευή του συστήματος αγωγών μεταφοράς για την σύνδεση της εγκατάστασης της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με την νέα υπό κατασκευή μονάδα Πτολεμαΐδα V της ΔΕΗ και περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού και την πλήρη εγκατάσταση δικτύου μεταφοράς θερμότητας, ενώ συμβάλλει και ενισχύει τα θετικά ενεργειακά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα καθώς και τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη του εγκατεστημένου συστήματος τηλεθέρμανσης που συνοψίζονται στα εξής :

  • Διατήρηση και εξασφάλιση βιωσιμότητας της τηλεθέρμανσης, ως κύριου συστήματος θέρμανσης των κατοίκων.
  • Αύξηση του δυναμικού ανάκτησης θερμικής ενέργειας προερχόμενης από συμπαραγωγή και της δυνατότητας επεκτάσεων των δικτύων τηλεθέρμανσης μέσω αύξησης συμπαραγόμενης θερμικής ισχύος από 100 MWth σε 140 MWth.
  • Αύξηση της δυνατότητας εναποθήκευσης θερμικής ενέργειας που προέρχεται από συμπαραγωγή.
  • Αύξηση του επιπέδου περιβαλλοντικής προστασίας, λόγω των επιδόσεων της συμπαραγωγής και του χαμηλού επιπέδου εκπομπών της νέας Μονάδας.
  • Διατήρηση του χαμηλού τιμολογίου θέρμανσης, που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και την ευημερία των κατοίκων.

Το συγκεκριμένο έργο υπήρξε απόλυτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, που με επιχειρήματα, σωστή τεκμηρίωση και διεκδίκηση κατάφερε να επιτύχει το στόχο της ένταξής του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την χρηματοδότηση του.

Ο Δήμος Εορδαίας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες και τνα συγχαρεί δημοσίως τις υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, που με μεθοδική δουλειά κατάφεραν να ενταχθεί το έργο στο Π.Δ.Ε. σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη και στον Πρόεδρο-Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) Κωστή Μουσουρούλη, για την από πλευράς τους καθοριστική συμβολή στην συγκεκριμένη εξέλιξη».

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Γαλάζια» σύσκεψη αύριο στο Νυμφαίο με τη συμμετοχή Μουσουρούλη- Η παρουσία του Γραμματέα της ΝΔ- Ποιοι άλλοι θα δώσουν το «παρών»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στο Νυμφαίο της Φλώρινας, θα βρεθούν αύριο το πρωί οι Βουλευτές της ΝΔ από τη Δυτική Μακεδονία, προκειμένου ...