Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εξακολουθεί να ρημάζει το Βρανάκειο Δημοτικό Σχολείο Βλάστης

Εξακολουθεί να ρημάζει το Βρανάκειο Δημοτικό Σχολείο Βλάστης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στο έλεος του καιρού και του χρόνου εξακολουθεί να παραμένει χρόνια τώρα το Βρανάκειο Δημοτικό Σχολείο Βλάστης, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, καθώς παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από δημοτικές αρχές, την περιφέρεια αλλά και πρώην νομαρχιακές αρχές, για μια σοβαρή παρέμβαση ανακαίνισής του και μετατροπής του σε πολιτιστικό κέντρο, εξακολουθεί να ρημάζει κυριολεκτικά και να βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο κατάρρευσης.

Κι ενώ πριν μερικά χρόνια υπήρχαν σχέδια για μια γενναία παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο Βλάστης, το οποίο ανεγέρθηκε το 1926 χάρη στη δωρεά του Βλατσιώτη ευεργέτη Γεώργιου Βρανάκη, και την μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο, έργο το οποίο είχε προϋπολογισμό 320.000,00 ευρώ, τα σχέδια αυτά δεν περπάτησαν τελικά με αποτέλεσμα να μην γίνουν στο μεταξύ ούτε κάποιες αναγκαίες εργασίες συντήρησης – ανακαίνισης.

Η αλήθεια είναι πως πριν λίγους μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Εορδαίας ενέκρινε τη διάθεση ποσού ύψους 75.000 ευρώ για κάποιες άμεσες εργασίες συντήρησης και συγκεκριμένα για αλλαγή κουφωμάτων και υδρορροών στο εν λόγω παλιό διδακτήριο της Βλάστης, ενώ προχώρησε και σε τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2019 για τη χρηματοδότηση των εν λόγω εργασιών.

Οι κάτοικοι της Βλάστης που πληροφορήθηκαν την απόφαση αυτή περιμένουν  έκτοτε με αγωνία να ξεκινήσουν έστω οι παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν στο παλιό δημοτικό σχολείο -ακόμα και αν δεν θεωρούνται ικανοποιητικές αφού άλλα τους είχαν τάξει οι αρμόδιες αρχές-. Βλέπουν όμως να περνά το καλοκαίρι και να μην ξεκινούν οι εργασίες που αποφασίστηκαν, παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Εορδαίας.

Οι Βλατσιώτες ζητούν λοιπόν εξηγήσεις για την καθυστέρηση έναρξης του έργου, καθώς φοβούνται πως οποιαδήποτε άλλη χρονοτριβή σημειωθεί θα έχει σοβαρές συνέπειες για την κατάσταση του παλιού αυτού διδακτηρίου, καθώς θα επιταχυνθεί η κατάρρευση σοβάδων που σημειώνεται εδώ και χρόνια στο κτήριο, ιδιαίτερα που, όπως τονίζουν, δίπλα στο σχολείο υπάρχει παιδική χαρά στην οποία παίζουν το καλοκαίρι τα μικρά παιδιά.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σαρωτικός ο Μακεδονικός Φούφα και πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μπορεί οι ελπίδες του για παραμονή να είναι ελάχιστες ως μηδαμινές αλλά ο Μακεδονικός Φούφα έχει δείξει ότι ...