Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ευγενία Ουζουνίδου: «Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του κλάδου της γουνοποιίας»

Ευγενία Ουζουνίδου: «Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του κλάδου της γουνοποιίας»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριο Κοσμίδη απαντά με επιστολή της για το ζήτημα της γουνοποιίας η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου.

Η βουλευτής, αφού στέκεται στη σημαντική οικονομική δραστηριότητα που παρέχει η γουνοποιία στην περιοχή υπενθυμίζει ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του κλάδου, κάτι που σύμφωνα με την ίδια αποτελεί και θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλήρες κείμενο της επιστολής της η κα Ουζουνίδου, αναφέρει:

«κ. πρόεδρε, σε απάντηση της επιστολής σας σχετικά με τη θέση της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων / Τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος – Χωρικού Σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά μου, θα ήθελα να τονίσω ότι η παραγωγή και το εμπόριο ενδυμάτων γούνας αποτελεί παραδοσιακή και σημαντική οικονομική δραστηριότητα σε όλη την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και συμβάλλει σημαντικά, όχι μόνο στην τοπική, αλλά στην εθνική οικονομία γενικότερα.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ως έχει και δεν τίθεται θέμα «κατάργησης» του εν λόγω κλάδου, ο οποίος αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας και της χώρας και απασχολεί εκατοντάδες κόσμου. Παράλληλα, με δημόσιες παρεμβάσεις του κόμματός μας, έχουμε κατά καιρούς αναδείξει τα χρόνια και σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με τους φορείς και τους εργαζόμενους της γούνας για την επίλυσή τους.

Σε ό,τι αφορά στη θέση της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων / Τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος – Χωρικού Σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρεστε στην επιστολή σας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα αριστερό κόμμα, το οποίο στο πέρασμα των χρόνων έχει καταφέρει να αναπτύξει την εσωτερική του δημοκρατία, τον διάλογο και την πολυφωνία σε τέτοιο βαθμό που να αποτελεί πραγματική και αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση. Σε αυτό το θεμιτό πλαίσιο και με τη λογική ότι η συνδιαμόρφωση των θέσεών μας βρίσκεται στον διαρκή διάλογο με την κοινωνία, το Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε μέσα από μια δημόσια ανακοίνωση την άποψή του.

Εξ άλλου στη διαδικασία της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης Δ. Μακεδονίας του ΣΥ.ΡΙΖΑ.για την κατάρτιση του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Προγράμματος,  οι αρμόδιες Νομαρχιακές Επιτροπές  Καστοριάς και  Κοζάνης  ζητούν τη συμμετοχή όλων των φορέων και της Γούνας, προκειμένου να διατυπώσουν επίσημα τις θέσεις τους, ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Μακεδονίας».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team