Αρχική > Ελλάδα > Έτοιμο το σπιτόσκυλο του Πίνατ – Το έφτιαξαν κρατούμενοι των φυλακών Αλικαρνασσού (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτοιμο το σπιτόσκυλο του Πίνατ – Το έφτιαξαν κρατούμενοι των φυλακών Αλικαρνασσού (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το σκυλόσπιτο του Πίνατ – το αδέσποτο σκυλάκι που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός – κατασκευάστηκε με αγάπη και μεράκι από τους κρατούμενους στη φυλακή της Αλικαρνασσού.

Έτοιμο είναι το σκυλόσπιτο του Πίνατ-το αδέσποτο σκυλάκι 

Το σκυλόσπιτο κατασκευάστηκε από τους  κρατούμενους των φυλακών Αλικαρνασσού όπως και τα υπόλοιπα 30, τα οποία ως γνωστόν τα διατεθούν σε φιλοζωϊκά σωματεία στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος που «τρέχουν» από κοινού η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

Το Cretalive βρέθηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού και ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του σωφρονιστικού ιδρύματος, τα οποία λειτουργούν εδώ και περίπου 45 χρόνια.

Η φυλακή της Αλικαρνασσού στέκεται εκεί για σχεδόν 90 χρόνια τώρα. Κτιριακά τα προβλήματα είναι τεράστια. Οι πετρόκτιστοι τοίχοι αντιστέκονται με σθένος στην αναπόφευκτη φθορά του χρόνου. Όμως διαθέτει δύο στοιχεία που την ξεχωρίζουν από άλλες:

1ον είναι ίσως η μοναδική φυλακή στην Ελλάδα στην οποία οι κρατούμενοι προαυλίζονται σε μία έκταση 5-6 στρεμμάτων από χώμα.

2ον διαθέτει εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες τα εργαστήρια στα οποία απασχολούνται δημιουργικά όσοι κρατούμενοι επιθυμούν.

Πηγή: parapolitika.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Χατζηδάκης: Πήγε απροειδοποίητα στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής, βρήκε λίγους υπαλλήλους και… χαρτοβασίλειο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την εμπειρία του από μία απροειδοποίητη επίσκεψη που έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής σε γραφεία του ΕΦΚΑ, κατέγραψε ...