Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Έτοιμη να …αποκαλυφθεί στις 10 Μαΐου στην προσφυγική Τ.Κ. Πενταβρύσου η μεγαλύτερη ποντιακή λύρα του κόσμου!

Έτοιμη να …αποκαλυφθεί στις 10 Μαΐου στην προσφυγική Τ.Κ. Πενταβρύσου η μεγαλύτερη ποντιακή λύρα του κόσμου!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Όλα θα είναι έτοιμα με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον εξωτερικό χώρο του μνημείου , ώστε στις 10 Μαΐου του 2020 να πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της μεγαλύτερης ξύλινης ποντιακής λύρας του κόσμου στην Πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Πενταβρύσου του Δήμου Εορδαίας, σύμφωνα με τη δήλωση του Προέδρου Γιάννη Πασσαλίδη στο e-ptolemeos .

Η έμπνευση του Νίκου Κοσμίδη, στο εργαστήριο του οποίου κατασκευάστηκε η γιγαντιαία λύρα ύψους 6 μέτρων και 70 εκατοστών, θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό Μνημείο των Ποντίων, ενώ είναι βέβαιο ότι θα πάρει το δρόμο με τα ρεκόρ ΓΚΙΝΕΣ. Η λύρα θα αδιαβροχοποιηθεί , προκειμένου να αντέξει στις καιρικές συνθήκες , καθώς θα βρίσκεται εκτεθειμένη σε εξωτερικό χώρο , δίπλα στο Μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού και θα συντηρείται κάθε χρόνο σύμφωνα με τον κ. Πασσαλίδη .

Να σημειωθεί ότι το έργο αποτελεί πιστό αντίγραφο λύρας , που έφεραν οι παππούδες του Προέδρου από τον ιστορικό Πόντο . Αποτίοντας φόρο τιμής στους ξεριζωμένους προγόνους τους, οι συντελεστές του εγχειρήματος πέτυχαν απολύτως το στόχο τους.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου