Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την Επαναλειτουργία του Πεδίου Βολής στη Φλώρινα

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την Επαναλειτουργία του Πεδίου Βολής στη Φλώρινα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ για την Επαναλειτουργία του Πεδίου Βολής – Ασκήσεων «Λόφων» στη Φλώρινα.
Το θέμα είχε αναδείξει τοπικά ο «Πτολεμαίος» στις 22 Οκτωβρίου με σχόλιο του Επίκαιρου.

 

Η ερώτηση έχει ως εξής: «Έντονη ανησυχία προκαλούν στους κατοίκους της περιοχής της Φλώρινας, πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία σχεδιάζεται η επαναλειτουργία του ανενεργού Πεδίου Βολής – Ασκήσεων «Λόφων», μεταξύ των χωριών Λόφοι, Μελίτη, Βεύη, Αχλάδα και Κέλλη.

       Στο εν λόγω πεδίο βολής, το οποίο είναι ανενεργό διότι εδώ και μια δεκαετία έχει κλείσει μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες του λαού και των φορέων της περιοχής, αφού ήταν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους, αυξημένος είναι και ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος, λόγω της λειτουργίας σε απόσταση λιγότερη από 1χλμ, της μονάδας ΔΕΗ-ΑΗΣ Αχλάδας-Μελίτης. Επίσης στο Πεδίο Βολής πραγματοποιούνταν ασκήσεις τεθωρακισμένων, πυροβολικού και διακλαδικές ασκήσεις, με τη συμμετοχή πτητικών μέσων, με χρήση πυρομαχικών αγνώστου περιεχομένου.

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα το συγκεκριμένο Πεδίο Βολής, θεωρείται «πρότυπο», διότι τηρεί «υψηλές προδιαγραφές σε επίπεδο Βαλκανίων», κάτι που το καθιστά «ελκυστικό» για υψηλής σημασίας διακλαδικές και Νατοϊκές ασκήσεις.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι πριν δύο μήνες περίπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Τοπικής Διοίκησης με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου έγινε ενημέρωση, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναλειτουργήσει και μάλιστα να επεκτείνει το Πεδίο Βολής.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε μετά και τις διαμαρτυρίες κατοίκων, να διασφαλιστεί η μη επανενεργοποίηση του Πεδίου Βολής «Λόφων»;

 

Οι Βουλευτές

 

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη