Αρχική > Πολιτική > Ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Βασ. Καγκέρογλου για τον αποκλεισμό Κοινοτήτων της Π.Ε. Κοζάνης από το Επίδομα Θέρμανσης

Ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Βασ. Καγκέρογλου για τον αποκλεισμό Κοινοτήτων της Π.Ε. Κοζάνης από το Επίδομα Θέρμανσης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ερώτηση κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής δια του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Βασ. Κεγκέρογλου προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ψηφιακής Πολιτικής για τον κίνδυνο αποκλεισμού από την καταβολή επιδόματος θέρμανσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι Κοινοτήτων της Π.Ε. Κοζάνης εξαιτίας των αλλαγών στους Ταχυδρομικούς Κώδικες που έγιναν το 2015.

Ακολουθεί η σχετική ερώτηση

 

«Προς τους Υπουργούς: 1. Οικονομικών,κ.Χ Σταικούρα

  1. Περιβάλλοντος και Ενέργειας,κ. Κ. Σκρέκα
  2. Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κ. Πιερρακάκη

 

Θέμα: «Αντί να συνεννοηθούν τα Υπουργεία και να διορθώσουν τα λάθη τους, που αποκλείουν από το Επίδομα θέρμανσης Οικισμούς της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω των αλλαγών Ταχυδρομικού  Κώδικα που έγιναν το 2015, επιβαρύνουν τους πολίτες με πρόσθετες ενέργειες και διαδικασίες».

Κύριοι Υπουργοί,

Στο πρόγραμμα για το επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι κρίνονται μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης και ανάμεσα στις προϋποθέσεις είναι ο τόπος κατοικίας τους  και η φορολογική διεύθυνση όπως εμφανίζεται στην ΑΑΔΕ και ο λογαριασμός του ΔΕΔΔΗΕ.

Εξαιτίας των αλλαγών στους Ταχυδρομικούς Κώδικες που έγιναν το 2015 στη Δυτική Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης  και της μη εναρμόνισης τους από τον ΔΕΔΔΗΕ, κάτοικοι Τοπικών Κοινοτήτων κάτω των 2.500 κατοίκων, που είναι δικαιούχοι σύμφωνα με την Υ.Α. 1275/2020,  αποκλείονται από το σύστημα αφού δεν ταυτίζονται οι Τ.Κ των ΕΛ.ΤΑ-ΑΑΔΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Το πρόβλημα αφορά Τοπικές Κοινότητες της Δυτικής Μακεδονίας, ΠΕ Κοζάνης και κυρίως των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω οικισμοί και τοπικές κοινότητες:

 

α)  Άγιος Δημήτριος, Άγιος Χαράλαμπος, Ακρινή, Αυγή, Βοσκοχώρι, Δρέπανο, Καπνοχώρι, Κοιλάδα,  Λευκόβρυση,  Πολύμυλος, Πρωτοχώρι, Ρυάκιο και Τετράλοφος του Δήμου Κοζάνης.

β)   Κομνηνά, Κρυόβρυση, Αναρράχη, Εμπόριο, Μηλοχώρι,   Μεσόβουνο, Πύργοι   και Φούφα του Δήμου Εορδαίας.

Επειδή η πανδημία έχει επιδεινώσει τα προβλήματα που ήδη βίωναν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και

Επειδή,  αντί να συνεννοηθούν Υπουργεία, οργανισμοί και  υπηρεσίες και να διορθώσουν τα λάθη και τις παραλείψεις τους, μεταθέτουν τις ευθύνες και την ασυνεννοησία τους στους πολίτες, επιβαρύνοντας τους με πρόσθετες διαδικασίες, τηλέφωνα και βεβαιώσεις .

 

Ερωτάσθε κ.κ συναρμόδιοι Υπουργοί:

 

-Προτίθεστε τελικά να συνεργαστείτε προκειμένου να αποκατασταθεί το δικαίωμα των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων που δεν εντάσσονται στους δικαιούχους λόγω της μη ταύτισης των Ταχυδρομικών  Κωδίκων που τηρεί ΕΛΤΑ- ΑΑΔΕ-ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς να τους οδηγείτε σε πρόσθετες ενέργειες και διαδικασίες;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

                                          Βασίλης Κεγκέρογλου

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμβολιάστηκε η Μαρία Αντωνίου – Το μήνυμά της στο facebook

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εμβολιάστηκε η Καστοριανή, π. βουλευτής και επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου. Το μήνυμά της: ...