Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > ΕΡΜΗΣ Βέροιας – ΆΡΗΣ Πτολεμαϊδος, 1-1, σε φιλικό αγώνα το 1951 -Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 24/07/2019

ΕΡΜΗΣ Βέροιας – ΆΡΗΣ Πτολεμαϊδος, 1-1, σε φιλικό αγώνα το 1951 -Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 24/07/2019

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η νέα ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΡΗ Πτολεμαϊδος άρχισε να ανασυγκροτείται από το 1949, με βάση ορισμένα βασικά στελέχη και νέους ποδοσφαιριστές και κυρίως από την περίφημη ομάδα των Προσκόπων, αλλά και από άλλους, από γειτονικές ομάδες, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν, μέχρι τότε, συγκροτημένες ομάδες με δεσμευτικά ποδοσφαιρικά δελτία για τους ποδοσφαιριστές.
Με τα δεδομένα αυτά, οι εικονιζόμενοι στην παρούσα φώτο μας και τρεις απόντες, θεωρούνται οι πρωτοπόροι του μεταπολεμικού ΑΡΗ Πτολεμαϊδος.
Ετσι, ο νέος ΆΡΗΣ, άρχισε τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας του, για τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν 1951-1952, με τη γειτονική ομάδα της Βέροιας, τον ΕΡΜΗ, με το ισόπαλο αποτέλεσμα του 1-1.. σημειώνουμε, πως, και το 1950, στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο, τον ΕΡΜΗ, είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα με σκορ 1-1.
Στη φώτο μας και στην κάτω σειρά, από αριστερά οι: Άγνωστος μας Χ;, Χατζηευστρατίου Κώστας, Ευαγγελίδης, Μπάρκας Στέργιος, Σάββας Κουτσούπς και Γρηγοριάδης Στύλος.
Πάνω σειρά, από αριστερά, οι: Τσαχουρίδης Ευκλείδης, φανατικός φίλαθλος, Ταμαμίδης Παναγιώτης (Πανίκας), Τογρίδης Ευκλείδης (Εύκος), Τοκμακίδης Νίκος (Φάλαινα), Καζαντζής Γιώργος (Γάρατσας=μελαμψός), Παραστατίδης Νίκος, το κεφαλάκι
του Γεν. .Γραμματέας, Λυπηρίδης Κώστας, Τσαχουρίδης Αλέκος (Ντόρος), Πολυχρονίδης Γιώργος, Χατζηγιαννίδης Γιώργος, και Ζεϊμπέκης Βασίλης, ενώ απουσιάζανε από τη φώτο, οι, Ρουσάκης Γιορδάνης (Τζετζές), Ορφανίδης Χρήστος (Μογγόλος) και Παντελίδης Αρίστος (Παντρεμένος).
Πρέπει ακόμα να σημειώσουμε, πως, ελλείψει ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Δυτική Μακεδονία, υπαγόμασταν στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), που είχε και την ευθύνη διοργάνωσης του πρωταθλήματος, Δυτικής Μακεδονίας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team