Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας- Εορδαίας προς ΓΣΕΕ: «Να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη λαίλαπα της διάλυσης των εργασιακών & μισθολογικών δικαιωμάτων για 1500 εργαζόμενους»

Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας- Εορδαίας προς ΓΣΕΕ: «Να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη λαίλαπα της διάλυσης των εργασιακών & μισθολογικών δικαιωμάτων για 1500 εργαζόμενους»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Προς: Νομική Υπηρεσία ΓΣΕΕ                                    

Αριθ. Πρωτ.: 1801

 

Θέμα: Γνωμάτευση επί του άρθρου 4 (παρ. 1 και 2) του Νόμου 4533/18 (ΦΕΚ75Α)

Συνάδελφοι

Σας είναι γνωστό πως πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και έλαβε ΦΕΚ, ο Ν. 4533/2018 που σχετίζεται με την αποεπένδυση των παγίων  από την ΔΕΗ Α.Ε. Πρόκειται για την αναζήτηση πιθανών επενδυτών για τις μονάδες 3 και 4 του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης Αρκαδίας καθώς και για την μονάδα 1 της Μελίτης του Νομού Φλώρινας καθώς και για την άδεια της μονάδας ΙΙ του ιδίου σταθμού (Μελίτης).

Επίσης σας είναι γνωστό πως το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ με όλες του τις δυνάμεις στην παραπάνω καταστροφική προοπτική.

Ειδικότερα επί του άρθρου 4 (παράγραφος 1 και 2) οι απόψεις μεταξύ συνδικαλιστικών φορέων και κυβέρνησης αποκλίνουν ΚΑΘΕΤΑ.

Συγκεκριμένα η μεν κυβέρνηση ισχυρίζεται πως διασφαλίζεται το καθεστώς των εργασιακών δικαιωμάτων και των μισθών των εργαζομένων της ΔΕΗ Α.Ε που εντάσσονται στις νέες υπό πώληση εταιρίες.

Στον αντίποδα, το συνδικαλιστικό κίνημα ισχυρίζεται ότι η μοναδική πρόνοια ανάγεται στην απαγόρευση απόλυσης για έξι (6) χρόνια. Το δε εργασιακό (κανονισμός προσωπικού) και μισθοδοσίας βρίσκεται στην ευχέρεια του νέου εργοδότη.

Μετά από όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε για την δική σας γνωμοδότηση επί του άρθρου 4 του Νόμου 4355/2018 προκειμένου με γνώση και εμπεριστατωμένο λόγο να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη λαίλαπα της διάλυσης των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων για περίπου 1500 εργαζόμενους (Σταθμών και Ορυχείων) στα δύο (2) ενεργειακά κέντρα σε Βορά και Νότο.

 

 

Για το Δ.Σ του ΕΚ

 Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Αναστάσιος Τσιλφίδης                                       Θεόδωρος Κακουλίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team