Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Εργατικό ατύχημα στην Καστοριά – Ανακοίνωση του ΤΑΡ για το περιστατικό

Εργατικό ατύχημα στην Καστοριά – Ανακοίνωση του ΤΑΡ για το περιστατικό

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο, θα θέλαμε να παράσχουμε διευκρινίσεις σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα σε εργοτάξιο για την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) στη Χιλιομετρική Θέση542, κοντά στην Οινόη του Δήμου Καστοριάς.

Την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, εργαζόμενος που απασχολείται στην εργολήπτρια εταιρεία του ΤΑΡ Bonatti-J&P Avax, υπέστη ατύχημα. Οι τραυματιοφορείς του ασθενοφόρου του έργου παρείχαν στον εργαζόμενο τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς κι ευχόμαστε τη σύντομη ανάρρωση του.

Ο ΤΑΡ και η εργολήπτρια εταιρεία του διερευνούν το περιστατικό, σύμφωνα με την Πολιτική Ποιότητας, Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος (ΠΥΑΠ) που εφαρμόζεται στο έργο.

Ο υπάλληλος εργαζόταν στην ίδια αυτή θέση κατά τους τελευταίους 12 μήνες, και στο πλαίσιο αυτό αφενός διαθέτει την απαραίτητη κατάρτιση κι αφετέρου έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση για τα καθήκοντά του, συμμετέχοντας στα σχετικά σεμινάρια ασφαλείας.

Η σχεδίαση και η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ βασίζονται σε αναγνωρισμένα εθνικά και διεθνή πρότυπα ασφαλείας και στις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου. Η υγεία και η ευημερία του προσωπικού που απασχολείται στο έργο είναι ύψιστης σημασίας για μας. Για το λόγο αυτό, εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρακολουθούμε τυχόν αυξημένους επαγγελματικούς κινδύνους, με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από σεβασμό, εμπιστοσύνη και πνεύμα συνεργασίας.

Πηγή: fuit.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Πώς κατανέμονται τα σήμερα κρούσματα στην περιοχή

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Τα σημερινά κρούσματα στην περιοχή κατανέμονται ως εξησ: Δύο στο δήμο Κοζάνης, 1 στο δήμο Βελβεντού, 2 ...