Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Έρχονται παρεμβάσεις στο Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας μετά την επίσκεψη Αυγενάκη- Η μείωση των λειτουργικών και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων

Έρχονται παρεμβάσεις στο Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας μετά την επίσκεψη Αυγενάκη- Η μείωση των λειτουργικών και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Τη δέσμευση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πως το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας θα αναβαθμιστεί και θα γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διορθωθούν βασικά ζητήματα που χρονίζουν, έλαβαν τη Δευτέρα τόσο τα μέλη της διοίκησης όσο και οι αυτοδιοικητικοί της περιοχής των Γρεβενών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Υφυπουργού στη Βασιλίτσα, συζητήθηκαν οι ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα, κυρίως με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος που επιβαρύνει με μεγάλα ποσά τον προϋπολογισμό του και έχει αυξήσει το χρέος προς τη ΔΕΗ.

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως μια εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ύψους 100.000 ευρώ είναι μια πρώτη ενέργεια η οποία συμφωνήθηκε και θα επικαιροποιηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ ιδιαίτερα σημαντική δείχνει να είναι και η απόφαση για την απόκτηση μηχανήματος τεχνητής χιόνωσης με τη μέθοδο leasing.

Το θέμα της τεχνητής χιόνωσης αποτελεί πάγιο αίτημα για το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας προκειμένου να λειτουργούν πίστες ακόμα μεγαλύτερο διάστημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες με το θέμα ασχολείται και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων να αποκτηθεί μόνιμα μηχάνημα τεχνητής χιόνωσης.

Παράλληλα το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν εργασίες αντικατάστασης κάποιων αναβατήρων, αλλά και συντήρηση του εξοπλισμού.

Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ Αυγενάκη και διοίκησης του Χιονοδρομικού μπήκε και το θέμα της στελέχωσης με προσωπικό της συγκεκριμένης αθλητικής δομής, η οποία απασχολεί 8 μόνιμους υπαλλήλους, κανείς όμως από αυτούς δεν είναι διοικητικός ώστε να προχωρήσουν ζητήματα όπως η κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Με κάποιες ενέργειες πρόσφατα, το Χιονοδρομικό θα συνεργαστεί με κάποιον λογιστή, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2020 και να κατατεθεί στο Υπουργείο, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι δράσεις που απαιτούνται.

Φέτος το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, άνοιξε από τις 21-12-2019 με τον καιρό όμως να μην ευνοεί τη μεγάλη επισκεψιμότητα και λειτουργία του.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας