Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Επιστρέφει στο Μποδοσάκειο με τρίμηνη απόσπαση ο Κώστας Δολιανίτης

Επιστρέφει στο Μποδοσάκειο με τρίμηνη απόσπαση ο Κώστας Δολιανίτης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Πολλά είναι τα προβλήματα υποστελέχωσης σε Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτά επιδεινώνονται λόγω της αυξημένης ανάγκης γιατρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πέραν των μόνιμων γιατρών που σταδιακά έρχονται, το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο έχει κάνει ενέργειες αιτούμενο την ενίσχυση του με έκτακτο ιατρικό προσωπικό.

Ιδιαίτερα στον κρίσιμο παθολογικό τομέα, όπου λήγει και η σύμβαση ενός Επιμελητή της Παθολογικής Κλινικής, δημιουργείται ένα κρίσιμο κενό. Η 3η ΥΠΕ ανταποκρινόμενη σε αυτό το αίτημα, αποφάσισε και έκανε ενέργειες για την τρίμηνη απόσπαση του Κωνσταντίνου Δολιανίτη στο Μποδοσάκειο, ο οποίος έχει διατελέσει Διευθυντής της Παθολογικής και το τελευταίο τρίμηνο έχει μετατεθεί σε κενή οργανική θέση στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Ο Κ. Δολιανίτης, αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία στα τέλη της εβδομάδας, συνδράμοντας με τις δυνάμεις και τις εξειδικευμένες γνώσεις του στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.Πάντως, αν και για τους κατοίκους της περιοχής μας η μετακίνηση αποτελεί ευχάριστη είδηση, δεν συμβαίνει το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, αναδεικνύει το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» (Νοσοκομείο Αναφοράς COVID-19), όπου καταγράφονται πολλές ελλείψεις γιατρών, λόγω συνταξιοδοτήσεων, αναρρωτικών αδειών, και προκηρύξεων θέσεων που δεν έγιναν.

Το ρεπορτάζ αναφέρει μεταξύ άλλων, πως: «ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ αποφασίζει αντί ενίσχυσης «απόσπαση ενός ειδικού γιατρού, του κ. Δολιανίτη Κωνσταντίνου, από τους λίγους εναπομείναντες στην κλινική, σε Νοσοκομείο της επαρχίας»».

Η ΕφΣυν φιλοξενεί δηλώσεις του Διευθυντή της Παθολογικής του «Παπανικολάου» Ιάκωβου Αβραμίδη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Αβραμίδης αναφέρει μεταξύ άλλων: «δεν ενημερώθηκε προηγουμένως ούτε η διοίκηση του Νοσοκομείου, ούτε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας, ούτε εγώ ως διευθυντής της κλινικής αλλά ούτε και ο ενδιαφερόμενος γιατρός που αποσπάται».

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του Νοσοκομείου “Παπανικολάου”, με επίσημη ανακοίνωσή της, κάνει λόγω για “επιβεβλημένη ανακοίνωση”, προσθέτοντας, μάλιστα πως αυτή η μετακίνηση “δεν συνεπάγεται σημαντική επιβάρυνση στο έργο του Παθολογικού Τμήματος του Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Με πράσινο υδρογόνο η θέρμανση σπιτιών στη Σκωτία

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Με υδρογόνο που θα παράγεται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές θα θερμανθούν 300 σπίτια στη Σκωτία ...