Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 > Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στον Μικρασιατικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας (δελτίο τύπου)

Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στον Μικρασιατικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας (δελτίο τύπου)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου, χθες Τετάρτη 17 Απριλίου, επισκέφθηκε τον Μικρασιατικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας , συνοδευόμενη από μία ομάδα υποψηφίων συμβουλών του συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!». Εκεί τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Χατζηστεφάνου Στέργιος μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. οι οποίοι τους καλωσόρισαν, τους κέρασαν και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία και καλή συνεργασία στο μέλλον.

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος προβάλει ένα θαυμαστό έργο των προσφύγων Μικρασιατών από τις χαμένες πατρίδες και επιδιώκει τη συνεργασία όλων των φορέων και των συλλόγων ώστε να μη γίνονται ζητιάνοι κονδυλίων που ζητάνε από το Δήμο, τα οποία πρέπει να μοιράζονται ισάξια αφού όταν μιλάμε για πολιτισμό πρέπει να σεβόμαστε τα ήθη και έθιμα καθώς και τις παραδόσεις του τόπου μας.

«Το λάβαρο της σημαίας των αλησμόνητων πατρίδων πρέπει να το κρατάμε ζωντανό. Θέλουμε να διατηρήσουμε όλες τις θύμισες και γι’ αυτό δουλεύουμε αφιλοκερδώς και αγαπάμε αυτό που κάνουμε με πάθος. Οι γεύσεις της μικρασιατικής κουζίνας είναι μοναδικές. Οι πρόγονοί μας με μία τσάπα έσκαψαν το Καϊλάρι, τη Γκιόλα και την ανέστησαν γιατί ήταν προκομένοι. Αντί να εκμεταλλευτούμε τη ΔΕΗ, όταν έπρεπε, χάσαμε αυτήν την ευκαιρία στη μεταλιγνιτική περίοδο την οποία ήδη διανύουμε.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου, συνεχίζοντας: «Διοργανώνουμε πολλές εκδηλώσεις και θέλουμε τη βοήθεια του δήμου σ΄ αυτό. Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Παναγιά τη Μεσοσπορίτισσα, στο μέσον της σποράς. Εκείνη την ημέρα έχουμε τσιπουροκατάνυξη και κάνουμε Μπορμπόλια (καρποί της Γης) στον αύλειο χώρο του Συλλόγου. Κάνουμε μία συλλογική προσπάθεια για τη διατήρηση του εθίμου αυτού. Ζητάμε να κατασκευαστεί το εκκλησάκι της Παναγιάς τη Μεσοσπορίτισσας και γι’ αυτό θέλουμε τη βοήθεια της δημοτικής αρχής. Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μας είναι τα Ιώνεια, τέλη Αυγούστου, τον Σεπτέμβριο κατάθεση στεφάνων για τους προγόνους μας, τα Χριστούγεννα το σπιτάκι που στήνουμε στην κεντρική πλατεία της πόλης, η κοπή της βασιλόπιτας και ο ετήσιος χορός μας τις αποκριές».

«Στο σύλλογό μας λειτουργούν πολλά τμήματα: χορευτικά, εικαστικά, αγιογραφίας, θεατρικής αγωγής, χορωδίας, μουσικών οργάνων καθώς και δανειστική βιβλιοθήκη. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το μουσείο μας το οποίο έχει πολλά σπάνια εκθέματα από τις αλησμόνητες πατρίδες και περιμένουμε να βγει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για να προχωρήσουμε» είπε κλείνοντας ο κ. Χατζηστεφάνου.

Η κα. Τερζοπούλου υπερθεμάτισε λέγοντας πως αν είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή, το εκκλησάκι της Παναγιάς της Μεσοσπορίτισσας θα υλοποιηθεί γιατί η επιθυμία είναι έντονη και έτσι τιμάμε τη Μητέρα μας. Ξεναγήθηκε στους χώρους του Συλλόγου λέγοντας πως είναι ένα διαμάντι και στολίδι της πόλης μας και πως ο Σύλλογος επιτελεί τεράστιο πολιτιστικό έργο. «Στο χώρο αυτό μπαίνουμε μικροί και παραμένουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά. Οπωσδήποτε θα προσπαθήσει να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την ολοκλήρωση του έργου του μουσείου. Θαύμασε τα εκθέματα που είδε από κοντά και χάρηκε πολύ για τη γνωριμία της με το προεδρείο και την πολύ φιλική και θερμή  υποδοχή που της επιφύλαξαν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Προμήθεια Λεωφορείου Μεταφοράς Ατόμων με Αναπηρία, στο σύλλογο ατόμων με αυτισμό Ν. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ένταξη της Πράξης «Προμήθεια Λεωφορείου Μεταφοράς Ατόμων με Αναπηρία» στον Άξονα  Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση ...