Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 > Επίσκεψη Γ. Κασαπίδη στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ  – (δελτίο τύπου)

Επίσκεψη Γ. Κασαπίδη στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ  – (δελτίο τύπου)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τις Κεντρικές Εγκαταστάσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, και συγκεκριμένα την Νέα Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (MEA), επισκέφτηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε Πορεία», υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ.Γιώργος Κασαπίδης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού του κ.Κασαπίδη, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑΔΥΜ, κος Περδικάρης Νικόλαος, από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ ο Γενικός Διευθυντής, κος Δημοσθένης Μαυρίδης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, κος Τσιόπτσιας Κωνσταντίνος καθώς και λοιπά στελέχη των δύο εταιρειών.

Ο κ. Κασαπίδης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Η ΔΙΑΔΥΜΑ έχει καταφέρει να σχεδιάσει, να υλοποιήσει και να λειτουργήσει με επιτυχία ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο μπορεί και πετυχαίνει διαχρονικά τους στόχους που τίθενται από την Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την επαγγελματική αποκατάσταση 220 εργαζομένων.

Η επιτυχία αυτή αποδεικνύεται, τόσο από το γεγονός ότι οι Δήμοι της Περιφέρειας δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ για παράνομες χωματερές, αφού η Υγειονομική Ταφή μετρά ήδη 15 χρόνια ζωής, αλλά δεν θα πληρώσουν επίσης ούτε ένα ευρώ, ως περιβαλλοντική εισφορά του Ν.4609/19, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερα από 900.000 για το 2020.

Επίσης, η πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται στον τομέα της ανάκτησης και ανακύκλωσης, είχε ως αποτέλεσμα το 2018 :

Απασχολούνται 220 εργαζόμενοι

  • να οδηγηθούν για ταφή ποσότητες μικρότερες του 30% των συνολικά παραγόμενων ποσοτήτων,
  • η ΔΙΑΔΥΜΑ να βραβευτεί, καθώς ήταν ο πρώτος φορέας διαχείρισης που πέτυχε το στόχο για την εκτροπή του βιοαποδομίσημου κλάσματος των απορριμμάτων,
  • η ανακύκλωση υλικών να ξεπεράσει τους 17.000 τόνους (περίπου το 80% του στόχου για το 2020).

Το κόστος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων που περιλαμβάνει, μεταφόρτωση, επεξεργασία, ταφή υπολειμμάτων, επεξεργασία ογκωδών, διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών από διαλογή στην πηγή, ανέρχεται το 2019, σε 69 ευρώ για κάθε τόνο απορριμμάτων,  το οποίο είναι αρκετά χαμηλό σε σχέση με άλλες περιοχές.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team