Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Έπιασε «ταβάνι» η Σχολή Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας με 17.312 μόρια – Πότε θα ξεκινήσουν εκπαίδευση οι φετινοί 103 εισακτέοι

Έπιασε «ταβάνι» η Σχολή Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας με 17.312 μόρια – Πότε θα ξεκινήσουν εκπαίδευση οι φετινοί 103 εισακτέοι

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΣΧΟΛΗ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΖΗΤΗΣΗ

Στα 17.312 μόρια «σκαρφάλωσαν» τα μόρια της Σχολής Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας, αυξημένη μάλιστα κατά 50 μόρια σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που την κάνει περιζήτητη μεταξύ των υποψηφίων. Μάλιστα, η εν λόγω σχολή είναι και η υψηλότερη σε μόρια στην περιοχή, υψηλότερη και από τα 21 τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η σχολή πρόκειται να υποδεχθεί εφέτος 103 σπουδαστές, δόκιμους πυροσβέστες, που είναι σχεδόν ο ίδιος αριθμός σε σχέση με πέρυσι. Σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική χρονιά για τους νέους επιτυχόντες, αυτή θα ξεκινήσει στην Πτολεμαΐδα τα Χριστούγεννα, μιας και οι επιτυχόντες θα πάνε πρώρα στην Αυλώνα, για να κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία. Αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές Οκτωβρίου.

Μιλώντας στον «Π» ο διοικητής της Σχολής Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας, Πύραρχος, Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, τόνισε πως η σχολή ξεκινάει κανονικά τη λειτουργία της στις 16 Σεπτεμβρίου με τη δεύτερη σειρά (η πρώτη αποφοίτησε τον Φεβρουάριο). Πρόκειται για τη δεύτερη σειρά Πυροσβεστών που θα βγάλει η Πτολεμαΐδα, τονίζει ο ίδιος, σημειώνοντας πως η σχολή διανύει εφέτος την τέταρτη χρονιά λειτουργίας της και στόχος των διοικούντων είναι κάθε χρόνο να βελτιώνεται η παροχή των σπουδών στους σπουδαστές που φοιτούν σε αυτή .

Ο κ. Μαυροματίδης δεν παραλείπει να επισημάνει πως είναι καθ’ όλα έτοιμα για τη νέα χρονιά που ξεκινάει, ενώ κληθείς να σχολιάσει γιατί η Σχολή Πυροσβεστικής είναι τόσο υψηλά στις προτιμήσεις των νέων, ο ίδιος απαντάει πως το κίνητρο των φοιτητών είναι η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και το γεγονός  ότι οι σπουδαστές της είναι εσώκλειστοι αλλά και έμμισθοι (δηλαδή δεν έχουν φοιτητικά έξοδα). «Υπάρχουν και αυτοί που το αγαπούν πραγματικά, που έχουν αγάπη για το πυροσβεστικό σώμα. Εξαργυρώνουν την αριστεία τους, με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, κάνοντας ένα επάγγελμα που τους αρέσει», τονίζει χαρακτηριστικά.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η Σχολή Πυροσβεστικής αγγίζει σε αριθμό μορίων ακόμη και στις ιατρικές σχολές (στις οποίες πλέον απόφοιτοι από τα ΕΠΑΛ περνούν με λιγότερα μόρια από ότι στην προκειμένη περίπτωση).

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη