Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Επένδυση 5εκ. ευρώ στο ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας- Συγκατάθεση από τους τοπικούς γουναράδες

Επένδυση 5εκ. ευρώ στο ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας- Συγκατάθεση από τους τοπικούς γουναράδες

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μια επένδυση που θα ξεπερνάει τα 5εκ. ευρώ προτίθεται να πραγματοποιήσει στο ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας, η εταιρεία AVI GIANT HELLAS σύμφωνα με την τοποθέτηση των εκπροσώπων της εταιρείας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βοϊου.

Στη συνεδρίαση, στην οποία η δημοτική αρχή απέσυρε το θέμα ως «λήψη απόφασης για την επένδυση» μετατρέποντας σε ενημέρωση, παρουσιάστηκε το business plan της εταιρείας η οποία έχει έδρα την Κύπρο και ξεκινάει να ανοίγει τα φτερά της στην Ελλάδα.

«Αυτό το κέντρο είναι μια πολύ καλή επιλογή και έχουμε πειστεί πως η περιοχή πληροί όλα τα θετικά για να κάνουμε μια μονάδα υγείας βοηθώντας την περιοχή με το δικό μας τρόπο στον τομέα που γνωρίζουμε καλύτερα», τόνισε ο σύμβουλος ανάπτυξης της εταιρείας.

Σε ότι έχει να κάνει με τα κεφάλαια της επένδυσης, η εκπρόσωποι της εταιρείας ξεκαθάρισαν πως αυτά θα προέρχονται από ιδίους πόρους, δανειοδότηση από τράπεζες και πιθανόν από τον Αναπτυξιακό Νόμο, ενώ σχετικά με την εκμετάλλευση κονδυλίων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης επεσήμαναν πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι συγκεκριμένο ώστε να διεκδικηθούν πόροι από το εν λόγο ταμείο.

«Εμείς εδώ και δεκαετίες είμαστε από τους πιο βασικούς προμηθευτές στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε μονάδες υγείας, έχουμε πλήρη εμπειρία, τον τελευταίο καιρό προχωρήσαμε και κάναμε δικές μας μονάδες», τόνισε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Βούρος.

Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε πως δεν υπάρχουν συνέταιροι από την Ελλάδα, αλλά η επένδυση είναι αποκλειστικά της εταιρείας.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων χαιρέτησαν το ενδιαφέρον της επένδυσης, ενώ ο Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής, τόνισε πως το Βόιο είναι τόπος φιλόξενος «ανοιχτός σε νέες ιδέες».

Στη συνεδρίαση διαβάστηκε ανακοίνωση του συνδέσμου γουνοποιών Σιάτιστας, που έδωσε τη συγκατάθεσή του για την αλλαγή χρήσης του ΒΙΟΠΑ, υπογραμμίζοντας πως τα έσοδα τα οποία θα προκύψουν από το μίσθωμα θα πρέπει να κατευθύνονται στην προώθηση θεμάτων της γουνοποιίας και των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ν.Κουτλιάμπας (ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού): «Τρομακτική η ζημιά σε δεντροκαλλιέργειες-Ζητάμε αποζημίωση στο 100% και προκαταβολές»-VIDEO από το TOP CHANNEL

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Για τρομακτικές ζημιές, που δεν έχουν προηγούμενο, στο 100% της παραγωγής στη Δ. Μακεδονία, σε καλλιέργειες δέντρων, έκανε ...