Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΕΟΡΔΑΙΑ: Μεγάλη συμμετοχή μαθητών στον φετινό διαγωνισμό Μαθηματικών της “Φύσης και της Ζωής”

ΕΟΡΔΑΙΑ: Μεγάλη συμμετοχή μαθητών στον φετινό διαγωνισμό Μαθηματικών της “Φύσης και της Ζωής”

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο στην Πτολεμαΐδα ο μαθηματικός διαγωνισμός που διοργανώνει για 13η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας μαζί με το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στον οποίο παίρνουν μέρος μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Εορδαίας.

Την ικανοποίησή της γιατί φέτος η συμμετοχή στο διαγωνισμό «ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά», εξέφρασε η πρόεδρος των εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εορδαίας, Κατερίνα Ασπράγκαθου, σημειώνοντας ότι ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει θεσμός για τη Δυτική Μακεδονία.

Τόνισε ότι ό μαθηματικός αυτός διαγωνισμός «είναι διαφορετικός από τους άλλους διαγωνισμούς μαθηματικών που προκηρύσσει το Υπουργείο Παιδείας, γιατί έχει ως στόχο να δουν τα παιδιά τα μαθηματικά από μια άλλη, πρακτική μορφή, σαν στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού, γι’ αυτό και λέγονται τα “Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής”». Σκοπός του διαγωνισμού, σημείωσε, δεν είναι να πάρουν τα παιδιά αριστείο αλλά η συμμετοχή και να μπορέσουν να ασκηθούν σε έναν άλλο τρόπο σκέψης και επίλυσης των προβλημάτων των μαθηματικών και πρόσθεσε ότι: «Το Πανεπιστήμιο βλέποντας το πόσο τα παιδιά μπορούν να λύνουν τα προβλήματα, κάθε χρόνο βάζει έναν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αυτό σημαίνει ότι η σκέψη των παιδιών, όπως πρέπει, αναπτύσσεται».

Η κ. Ασπράγκαθου ευχαρίστησε τέλος τα παιδιά που διέθεσαν το πρωινό του Σαββάτου τους για να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, τους διευθυντές των 11ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων της Πτολεμαΐδας για τη διάθεση των σχολείων για τη διενέργεια του διαγωνισμούς, καθώς και τους εκπαιδευτικούς επιτηρητές.

Σημειώνεται ότι ο φετινός διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στον Αρχιμήδη, γνωστή και σημαντική προσωπικότητα της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής παράδοσης.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας: Διαδικτυακή εκδήλωση: Βιώσιμη ανάπτυξη και Πράσινη Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Μακεδονία την Τετάρτη 3 Μαρτίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν ανοιχτή διαδικτυακή ...