Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΕΟΡΔΑΙΑ: Μπαίνει σε λειτουργία το φράγμα Μηλοχωρίου – Παραδίδεται το Δίκτυο διασύνδεσης του ταμιευτήρα με το υφιστάμενο αρδευτικό

ΕΟΡΔΑΙΑ: Μπαίνει σε λειτουργία το φράγμα Μηλοχωρίου – Παραδίδεται το Δίκτυο διασύνδεσης του ταμιευτήρα με το υφιστάμενο αρδευτικό

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ένα έργο που πρόκειται να δώσει ώθηση στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή του Μηλοχωρίου, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας στη δημοτική ενότητα Μουρικίου, καθώς έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα άρδευσης της περιοχής, ολοκληρώθηκε έστω και με καθυστέρηση, και παραλαμβάνεται από το Δήμο Εορδαίας. Ήδη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας αποφασίσθηκε η προσωρινή παραλαβή του συγκεκριμένου έργου και συγκροτήθηκε η επιτροπή που θα το παραλάβει.

Πρόκειται για το έργο «Δίκτυο διασύνδεσης ταμιευτήρα φράγματος με το υφιστάμενο αρδευτικό Μηλοχωρίου», προϋπολογισμού κατά την μελέτη 335.000 ευρώ, η εκτέλεση του οποίου ωστόσο πραγματοποιήθηκε με πολύ μικρότερο προϋπολογισμό μετά την έκπτωση του αναδόχου του έργου που ανήλθε σε 54,92%.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδας 2007-2013». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2014, ενώ ο ανάδοχος υπέγραψε στις 20-3-2015 το συμφωνητικό με τον δήμαρχο Εορδαίας.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την υλοποίησή του έργου εντός έξι μηνών, έπρεπε δηλαδή να παραδοθεί στις 20-9-2015. Ωστόσο, μετά από σχετικό αίτημα του αναδόχου τον Ιούλιο του 2015, είχε δοθεί από το Δ.Σ. παράταση της συμβατικής προθεσμίας έως 31-11-2015, λόγω τροποποίησης της αρχικής όδευσης του αγωγού έως την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών και εγκρίσεων για την έγκριση της τροποποίησης της μελέτης, αλλά και λόγω των ακατάλληλων καιρικών συνθηκών (βροχές) που επικρατούσαν τον Μάιο και Ιούνιο του ’15 και είχαν κάνει δύσκολη την πρόσβαση στο έργο για την εκτέλεση εργασιών

Στην πορεία ωστόσο δόθηκε και δεύτερη παράταση της συμβατικής προθεσμίας έως 28-2-2016, για τη σύνταξη των ανακεφαλαιωτικών πινάκων (ΑΠΕ) λόγω αυξομειώσεων εργασιών, επιμετρήσεων και την οικονομική τακτοποίηση του έργου.

Ακολούθησε τρίτη αλλά και τέταρτη παράταση περαίωσης των εργασιών λόγω ότι εκκρεμούσε η οικονομική τακτοποίηση του έργου. Μάλιστα ο ανάδοχος στις 12-2-2016 υπέβαλλε ειδική έγγραφη όχληση για την πληρωμή του 2ου λογαριασμού και στις 16-2-2016 υπέβαλλε ειδική δήλωση διακοπής εργασιών. Ακολούθησε λοιπόν ένα άπρακτο διάστημα 137 ημερών για την επανέναρξη των εργασιών και δόθηκε και νέα  παράταση έως 15-12-2016.

Με τα πολλά το έργο ολοκληρώθηκε, έγινε δοκιμή λειτουργίας και επιτέλους τόσα χρόνια μετά παραλαμβάνεται και δίνεται επιτέλους για χρήση στους αγρότες της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του φράγματος Μηλοχωρίου έγινε πριν πολλά χρόνια- επί νομαρχίας Ιορδάνη Ανδρεάδη, αλλά όλα αυτά τα χρόνια παρέμενε ανενεργό, καθώς δεν είχε κατασκευαστεί παράλληλα και ο αγωγός διασύνδεσης μεταξύ του φράγματος Μηλοχωρίου και του αρδευτικού δικτύου του Μηλοχωρίου, ο οποίος ολοκληρώθηκε πλέον.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Παράταση προθεσμίας για εγγραφές στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι η προθεσμία για την πραγματοποίηση των ηλεκτρονικών εγγραφών στις Εκκλησιαστικές μας ...