Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εορδαία: Τέθηκαν σε λειτουργία οι νέοι φωτεινοί σηματοδότες στον Περδίκκα

Εορδαία: Τέθηκαν σε λειτουργία οι νέοι φωτεινοί σηματοδότες στον Περδίκκα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε λειτουργία τέθηκαν σήμερα Παρασκευή οι νέοι φωτεινοί σηματοδότες που τοποθετήθηκαν στον Περδίκκα, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας από την οποία διέρχεται η παλιά Εθνική Οδός Κοζάνης – Φλώρινας και ως εκ τούτου σηκώνει πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

Το έργο εκτέλεσε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ένα έργο προϋπολογισμού 160.00 ευρώ (κατασκευάστηκε με λιγότερο κόστος καθώς η έκπτωση του αναδόχου ανήλθε στο 42%), αλλά απαιτήθηκε χρόνος για την κατασκευή του, γιατί χρειάστηκε μια σειρά παρεμβάσεων και δοκιμών.

«Είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση που διασφαλίζει την ασφάλεια και την οδική κυκλοφορία σε έναν πολυσύχναστο δρόμο τόσο με επιβατικά όσο και επαγγελματικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς. Επεσήμανε δε ότι η υλοποίηση του έργου αυτού αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων και της Τοπικής Κοινότητας Περδίκκα αλλά και της Τροχαίας Πτολεμαΐδας. Ευχαρίστησε μάλιστα τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης για την επίβλεψη και υλοποίηση του έργου, τον ανάδοχο «ο οποίος ήταν άψογος στη συνεργασία μας» και την Τροχαία Πτολεμαΐδας για τη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα.

Ο κ. Πλακεντάς ανέφερε επίσης πως έχει δρομολογηθεί και θα υλοποιηθεί το αμέσως ερχόμενο διάστημα ένα ακόμα έργο στον Περδίκκα από την Π.Ε. Κοζάνης, το οποίο αποτελούσε επίσης αίτημα των κατοίκων του Περδίκκα, το οποίο αφορά στη συντήρηση της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας – Φλώρινας μέσα στον Περδίκκα, καθώς και την αποκατάσταση των στηθαίων που βρίσκονται εντός της Τοπικής Κοινότητας προκειμένου να απομακρυνθούν οι φθαρμένες μπάρες.

Την ευαρέσκειά τους αλλά και τις ευχαριστίες τους για την αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών στον Περδίκκα εξέφρασαν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Περδίκκα Φώτης  Κεμερλής, ο νεοκελεγείς πρόεδρος της γειτονικής Τ.Κ. Πενταβρύσου Γιάννης Πασσαλίδης,  ο εκπρόσωπος του Δήμου Εορδαίας Κοσμάς Σιδηρόπουλος και ο διοικητής της Τροχαίας Πτολεμαΐδας Σπύρος Τάσιος, οι οποίοι τόνισαν οι νέοι σηματοδότες έρχονται να διασφαλίσουν την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων στο συγκεκριμένο δρόμο που περνά μέσα από το χωριό.

Ο κ. Τάσιος τόνισε μάλιστα ότι η Τροχαία θα αστυνομεύσει εντατικά τη χρήση και λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στον Περδίκκα, αλλά και την οδική συμπεριφορά των οδηγών, προκειμένου να αποτραπεί η εκτέλεση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων και συγκεκριμένα να μην παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σοφία Αδαμίδου, γεννημένη στη Χαραυγή Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σήμερα, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική, η Σοφία Αδαμίδου, δημοσιογράφος του ...