Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εορδαία: Στέγνωσε ο κάμπος στο Μηλοχώρι λόγω βλαβών του αρδευτικού – Ολιγωρία στη Δημοτική αρχή καταλογίζουν παραγωγοί & Τοπική Κοινότητα

Εορδαία: Στέγνωσε ο κάμπος στο Μηλοχώρι λόγω βλαβών του αρδευτικού – Ολιγωρία στη Δημοτική αρχή καταλογίζουν παραγωγοί & Τοπική Κοινότητα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Ξεχείλισε η αγανάκτηση των παραγωγών του Μηλοχωρίου, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, καθώς με καταστροφή απειλούνται οι καλλιέργειές τους, αφού από τα 4.000 στρέμματα καλλιεργειών τα 2.000 δεν αρδεύονται καθόλου, διότι δεν έχουν επισκευαστεί οι βλάβες του αρδευτικού δικτύου που παίρνει νερό από το φράγμα Μηλοχωρίου.

Μάλιστα σε έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μηλοχωρίου την Πέμπτη, εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας να προβεί «σε κάθε νόμιμη ενέργεια», προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση των βλαβών για να λειτουργήσει άμεσα και με ασφάλεια το αρδευτικό δίκτυο.

Μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος της Τ.Κ. Νικόλαος Φουρκιώτης, τόνισε ότι «δεν μπορεί να αρδευτεί ο κάμπος του Μηλοχωρίου, αν και η αρδευτική περίοδος ξεκίνησε από τον Απρίλιο, επειδή η δημοτική αρχή Εορδαίας, που έχει την οικονομική διαχείριση του αρδευτικού, αν και γνώριζε εδώ και πολύ καιρό για τις βλάβες του δικτύου δεν έκανε τίποτα μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι καλλιέργειες και αν συνεχιστεί ο ζεστός καιρός λίγες μέρες ακόμα θα καταστραφεί όχι μόνο η φετινή σοδειά με μήλα, αχλάδια, κεράσια, κηπευτικά, καλαμπόκι και ηλίανθο, αλλά και οι επόμενες, γιατί θα ξεραθούν τα δέντρα, ιδιαίτερα τα νεόφυτα.» Σημείωσε μάλιστα ότι «αν δεν έβρεχε μέσα στον Μάη ο κάμπος του Μηλοχωρίου θα ήταν ήδη κατάξερος.»

Ο κ. Φουρικώτης επισήμανε ακόμη ότι «από τον Μάιο του 2017 ενημέρωσα τον δήμαρχο Εορδαίας και προφορικά αλλά και εγγράφως,  για το ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν στο αρδευτικό και σε ποια σημεία για να μη δημιουργούνται βλάβες στους σωλήνες του δικτύου της σύνδεσης του φράγματος και των υψηλών πιέσεων που δημιουργούνε στις σωληνώσεις. Νέο αίτημα υποβλήθηκε εγγράφως και το Νοέμβριο και από τον Ιανουάριο στάλθηκαν αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, με τις οποίες ζητούσαμε να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει το αρδευτικό δίκτυο. Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση και αν δεν γίνει κάτι άμεσα και συνεχιστεί ο ζεστός καιρός θα είναι μη αναστρέψιμη η ζημία που θα υποστούν οι καλλιέργειες.»

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη