Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εορδαία: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο «Αντιπλημμυρικά έργα Τ.Κ. Περδίκκα»

Εορδαία: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο «Αντιπλημμυρικά έργα Τ.Κ. Περδίκκα»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ένα σημαντικό έργο που έρχεται να διευθετήσει τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Περδίκκα, μια από τις μεγαλύτερες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας, στην οποία καταλήγουν τα όμβρια ύδατα από τα ρέματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Εορδαίας, μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης.

Μάλιστα επίκειται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου  «Αντιπλημμυρικά έργα Τ.Κ. Περδίκκα», προϋπολογισμού μελέτης 1.500.000 ευρώ. Καθώς, εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Εορδαίας στις 12 Ιουλίου το αποτέλεσμα τού σχετικού διαγωνισμού (ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία δημόσιας σύμβασης -µέσω ΕΣΗ∆ΗΣ)) για το εν λόγω έργο και κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα που ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο του έργου.

Το έργο «Αντιπλημμυρικά έργα Τ.Κ. Περδίκκα», προϋπολογισμού 1,5 εκατ ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 (ΕΠΤΑ) και από εθνικούς πόρους, ωστόσο το κόστος του θα είναι κατά πολύ μικρότερο καθώς το ποσοστό έκπτωσης που προσέφερε ο ανάδοχος στον οποίο κατακυρώθηκε το έργο ανέρχεται στο 61,68 %.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι ο Δήμος Εορδαίας ενώ επιβλέπουσα αρχή είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Εορδαίας και το τεχνικό συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Η προθεσμία εκτέλεσης  του έργου ορίζεται σε 180 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, ενώ σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του έργου, η αποχέτευση των ομβρίων υδάτων θα πραγματοποιηθεί μέσω της κατασκευής φρεατίων υδροσυλλογής και δίκτυο αγωγών PVC.

Σημειώνεται ότι το έργο αυτό, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των φορέων της περιοχής, έρχεται να ανακουφίσει την πολύπαθη αυτή Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας η οποία πλημμυρίζει κατά καιρούς, ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλων βροχοπτώσεων.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη