Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εορδαία: Προβλήματα σε αγροτική οδοποιία και πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις από την ισχυρή βροχόπτωση – Κ. Σιδηρόπουλος (Πολιτική Προστασία Δήμου Εορδαίας): «Σε μια εβδομάδα με δέκα ημέρες θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση»

Εορδαία: Προβλήματα σε αγροτική οδοποιία και πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις από την ισχυρή βροχόπτωση – Κ. Σιδηρόπουλος (Πολιτική Προστασία Δήμου Εορδαίας): «Σε μια εβδομάδα με δέκα ημέρες θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Προβλήματα στην Εορδαία προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπεσαν στην περιοχή τα προηγούμενα 24ωρα. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε αγροτική οδοποιία, ενώ αρκετές αγροτικές εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει.

Μιλώντας στον «Π» ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας Κοσμάς Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε στην περιοχή της Εορδαίας η έντονη βροχόπτωση, τόνισε πως προέκυψαν προβλήματα τόσο στην αγροτική οδοποοία αλλά και σε κάποια χωράφια μπήκαν νερά και πλημύρισαν.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε αρκετά χωριά του κάμπου της Εορδαίας, όπως την Πεντάβρυσο, στο Εμπόριο, στον οικισμό των Ρομά στην Πτολεμαΐδα, στο Καρυοχώρι, στο δρόμο της Άρδασσας.

Επίσης, υπερχείλισε το Φράγμα Μεσοβούνου, που είναι στα όριά του. Πρόβλημα στην πόλη να τονιστεί πως δεν δημιουργήθηκε, πέραν ελάχιστον περιπτώσεων.

Να σημειωθεί πως λόγω του όγκου του νερού που έχει σκεπάσει αγροτικές εκτάσεις, έχουν καλυφθεί με νερό καλλιέργειες, λ.χ. σιταριού, ωστόσο όπως λέει ο ίδιος, πρέπει να φύγει το νερό πρώτα για να υπάρχει εικόνα για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

«Εμείς σαν δήμος το επόμενο χρονικό διάστημα θα βάλουμε μηχανήματα, μόλις ανοίξει ο καιρός, προκειμένου να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των ζημιών, που υπάρχουν σε αγροτικούς δρόμους, σε γέφυρες που έχουν φερτά αντικείμενα και μπάζα. Θα γίνει γενικός καθαρισμός, όταν μπορέσουν να δουλέψουν τα μηχανήματα. Αυτό θα γίνει στο άμεσο χρονικό διάστημα και εκτιμούμε ότι σε μια εβδομάδα με δέκα ημέρες θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας».

Ο ΤΟΕΒ Μεσοβούνου για υπερχείλιση του φράγματος μετά την ισχυρή βροχόπτωση:

«Μετά από την ισχυρή βροχόπτωση και τα 33,4 χιλ.βροχης σε λιγότερο από 12 ώρες και τα 74 Χιλιοστά από την αρχή του έτους, η πηγή της περιοχής Καλύβα κάτω από το φράγμα του Μεσόβουνου με απίστευτη ποσότητα νερού. Το φράγμα είναι σε υπερχείλιση . Πρέπει να γίνουν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες στον δρόμο που οδηγεί στο φράγμα για την πρόσβαση με ασφάλεια στην περιοχή και παρεμβάσεις στον υφιστάμενο αγωγό μεταφοράς νερού για την καλύτερη αξιοποίηση του.»

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στο άνοιγμα της αγοράς και η κίνηση στα τοπικά καταστήματα έχει θετικό πρόσημο. Δεν μας εφησυχάζει»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, Με το πέρασμα της πρώτης εβδομάδας που έχουμε τα καταστήματά μας ανοιχτά μετά από ...