Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εορδαία: Καθολική συμμετοχή στη στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑE

Εορδαία: Καθολική συμμετοχή στη στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑE

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Καθολική σχεδόν ήταν η συμμετοχή στη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν σήμερα από τις 11π.μ. έως τη 1μ. οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Εορδαίας, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους. Δεν  συμμετείχαν μονάχα τρεις εργαζόμενοι, το εξαιρούμενο -προσωπικό ασφαλείας που όρισε το σωματείο και 4 αποσπασμένοι υπάλληλοι σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας.

Η σημερινή στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΕ ήταν η πρώτη από τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων στις 23 Μαΐου, με τη διοίκηση του σωματείου να προειδοποιεί για επαναλαμβανόμενη στάση εργασίας από την ερχόμενη εβδομάδα και συνεχόμενες απεργίες, εάν η διοίκηση της ΔΕΥΑΕ δεν ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του σωματείου να συγκληθεί άμεσα συνεδρίαση του Δ.Σ., με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην υπηρεσία τους και δεν τούς επιτρέπουν να ασκούν όπως πρέπει τη δουλειά τους.

Εργαζόμενοι και μέλη της διοίκησης του σωματείου στηλίτευσαν με δηλώσεις τους την απουσία παρέμβασης της διοίκησης της επιχείρησης. Καθώς, όπως υποστηρίζουν, ενώ γνωρίζει τα ενδο-υπηρεσιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία οφείλονται στην απουσία επικοινωνίας με τη διευθύντρια της επιχείρησης, με το γραφείο προμηθειών και το γραφείο προσωπικού, που έχουν ως συνέπεια να μην γίνονται έγκαιρα προμήθειες και να μένουν τα συνεργεία χωρίς υλικά, αλλά και να καταπονείται υπέρμετρα το προσωπικό που εργάζεται στη βάρδια και χωρίς κανένα όφελος για την επιχείρηση, η διοίκηση δεν παίρνει θέση απέναντι στο πρόβλημα, το παρακολουθεί ως θεατής από απόσταση. Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι εργαζόμενοι που δεν αντέχουν άλλο το απαράδεκτο εργασιακό κλίμα να ζητούν να αποσπαστούν σε άλλες  υπηρεσίες του Δήμου.

Όπως δήλωσε μάλιστα στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος του σωματείου Θωμάς Καραθωμάς, αν και έγινε χθες Δευτέρα μια συνάντηση της διοίκησης του σωματείου με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΕ και Δήμαρχο Σάββα Ζαμανίδη, τον αντιπρόεδρο Φώτη Ιορδανίδη και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας” Δημήτρη Ζαραφίδη, «δεν υπήρξε εκ μέρους του προέδρου καμία δέσμευση, παρά μια προτροπή να λύσουμε μόνοι μας τις ενδο-υπηρεσιακές διαμάχες.»

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το «e-ptolemeos.gr» για τα προβλήματα στη ΔΕΥΑ Εορδαίας διενεργείται πλέον και προανάκριση, μετά από μήνυση που υπέβαλλε στον Εισαγγελέα Κοζάνης εργαζόμενος στην επιχείρηση.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη