Αρχική > Slider > Εντός του μήνα η παράδοση του Δρόμου Δυτικής Εορδαίας

Εντός του μήνα η παράδοση του Δρόμου Δυτικής Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στα μέσα Δεκεμβρίου- το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα, αναμένεται να παραδοθεί σε χρήση ο δρόμος Δυτικής Εορδαίας, καθώς ολοκληρώνονται εντός των ημερών οι τελευταίες εργασίες που κρίθηκαν απαραίτητες για την ασφαλή διέλευση των χρηστών της νέας οδού.

2

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Π» ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, ερωτηθείς για το πότε πρόκειται να παραδοθεί η συγκεκριμένη οδός που αν και ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν αρκετά χρόνια η ολοκλήρωσή της βγήκε πολλές φορές εκτός χρονοδιαγράμματος, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της περιοχής με προσωπική τους ευθύνη, αφού δεν έχει παραδοθεί επίσημα στην κυκλοφορία.
Ο κ. Πλακεντάς ανέφερε συγκεκριμένα ότι έχουν τοποθετηθεί οι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο με την επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας- Άρδασσας και απομένει η ηλεκτροδότησή τους, καθώς και η ολοκλήρωση των τελευταίων εργασιών οι οποίες έχουν επισημανθεί στον εργολάβο και προβλέπονται από τη σύμβαση του έργου, όπως η τοποθέτηση στηθαίων, πινακίδων σήμανσης σε κάποια σημεία που δεν είχαν προβλεφθεί, η τοποθέτηση κάποιων πληροφοριακών πινακίδων, καθώς και η ασφαλτόστρωση κάποιων αγροτικών δρόμων που υπάρχουν κάθετα στην περιφερειακή οδό Δυτικής Εορδαίας- στα πρώτα 20-30 μέτρα τουλάχιστον, όπως και η αποκατάσταση ενός αγωγού νερού στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Φούφα.

3
Ερωτηθείς για το πότε θα τεθούν σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο της Άρδασσας ο κ. Πλακεντάς είπε ότι έχει γίνει όλη η διαδικασία που προβλέπεται για να ηλεκτροδοτηθούν τα φανάρια και έχει πληρωθεί στη ΔΕΗ το τέλος για την ηλεκτροδότηση της οδού, άρα είναι θέμα ημερών η ηλεκτροδότηση.
«Νομίζω ότι μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα, θα μπορέσουμε να δώσουμε σε χρήση το δρόμο, εφόσον έχει συνδεθεί το ρεύμα ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα φανάρια της Άρδασσας», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης. Ερωτηθείς για το τι γίνεται με την εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών και στον κόμβο με την επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας- Ασβεστόπετρας ο κ. Πλακεντάς είπε ότι «είναι μια ξεχωριστή εργολαβία η οποία τρέχει, έχει ανακηρυχθεί ο μειοδότης και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία καθώς μπορεί να υποβληθούν ενστάσεις, ώστε να γίνει η εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών και στον κόμβο της Ασβεστόπετρας και να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο το αργότερο, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων για τους χρήστες της οδού.»

1
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφέρειας, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πλακεντά, πραγματοποίησε αυτοψία σε όλο το μήκος της οδού- από τον κόμβο της ΑΕΒΑΛ έξω από την Πτολεμαΐδα μέχρι και τον κόμβο του Φούφα στη διασταύρωση με το Βαρικό και έγιναν οι απαραίτητες επισημάνσεις στον εργολάβο για αποκατάσταση και βελτίωση κάποιων προβλημάτων που παρατηρήθηκαν, όπως για παράδειγμα να γίνει αποχωμάτωση του στηθαίου της οδού πλησίον του ξωκλησιού “Μέλιος” Αναρράχης, καθώς και για την βελτίωση του κόμβου της Αναρράχης ώστε να γίνει πιο ευχερής η διέλευση των οχημάτων, αλλά και ενίσχυση της σήμανσης της οδού.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη