Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αγροτικά > Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών 366 επιλαχόντες – Eπιδοτούνται με 19.500 – 22.500 ευρώ ο καθένας

Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών 366 επιλαχόντες – Eπιδοτούνται με 19.500 – 22.500 ευρώ ο καθένας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email 

Άλλοι 366 αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών και θα επωφεληθούν με το ποσό στήριξης που επιχορηγούνται, προκειμένου να υλοποιήσουν το σχέδιο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Στις 30 Ιανουαρίου εκδόθηκε η απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία, στους επιτυχόντες της πρώτης και δεύτερης αξιολόγησης προστίθενται και οι επιτυχόντες της τρίτης αξιολόγησης. Έτσι ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων ανήλθε σε 967, εκ των οποίων οι 527 είχαν ενταχθεί από πέρυσι και οι 366 κατέστησαν δικαιούχοι με την προαναφερθείσα απόφαση του περιφερειάρχη, του Προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2014 – 2020», Υπομέτρο 6.1. Όλοι όσοι εντάχτηκαν στο πρόγραμμα, θα επωφεληθούν με ποσό της τάξης από 19.500 ευρώ έως 22.500 ευρώ, αναλόγως της βαθμολογίας τους. Οι νέοι δικαιούχοι κατά Περιφερειακή Ενότητα κατανέμονται ως εξής: Κοζάνη 149, Καστοριά 68, Φλώρινα 64 και Γρεβενά 41.

Με την ένταξη και των υπολοίπων Νέων Αγροτών στο πρόγραμμα υλοποιείται η δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα του αναπτυξιακού περιφερειακού συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος είχε εξαγγείλει ότι θα τύχουν στήριξη του προγράμματος και οι αναπληρωματικοί. Υπενθυμίζεται ότι εξ’ αρχής είχαν υποβληθεί 998 αιτήσεις ενδιαφερομένων, αλλά είχαν ικανοποιηθεί σε πρώτη φάση μόνο οι 527, καθώς τα διαθέσιμα χρήματα δεν επαρκούσαν. Είχαν διατεθεί περί τα 12 εκ. ευρώ έναντι 19 εκ. ευρώ που απαιτούνταν για να καλυφθούν οι συνολικές ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων. Τότε είχαν ζητηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να διατεθούν και τα υπόλοιπα κονδύλια που απαιτούνταν, αλλά το αίτημα είχε απορριφθεί, καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, είχε πει ότι θα προκηρυχτεί εκ νέου το πρόγραμμα. Ήρθε στο μεταξύ ο πρωθυπουργός στην Κοζάνη για το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο τον Ιούλιο 2017, ανακοινώνοντας την «πολιτική απόφαση» της κυβέρνησης για ένταξη και των αναπληρωματικών. Έτσι δόθηκαν άλλα 7.115.000 ευρώ και ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Ειδικότερα, από τις 366 αιτήσεις των επιλαχόντων, ικανοποιήθηκαν οι 322 χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν πρόσθετα δικαιολογητικά. Το ποσό της δημόσιας δαπάνης γι’ αυτούς ανέρχεται σε 18.248.500 ευρώ.  Επίσης, 44 άτομα είναι εν δυνάμει δικαιούχοι, οι οποίοι χρειάζεται να καταθέσουν επιπλέον δικαιολογητικά που θα τους ζητηθούν και εφ’ όσον πληρούν τις προϋποθέσεις θα ενταχθούν κι’ αυτοί. Η δημόσια δαπάνη για την κατηγορία αυτή είναι 850.500 ευρώ.

Οι νέοι δικαιούχοι του Προγράμματος θα πληρωθούν κατ’ αρχήν το 70% του ποσού που δικαιούνται ενώ το υπόλοιπο 30% θα το εισπράξουν με την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου βελτίωσης που έχουν καταθέσει.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

O Μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος Β. Καζάκος στο Top Channel για τα θέματα που δημιουργεί στα εργαστήρια το πλαφόν στα τεστ κορωνοϊού – «Μας βάζει μέσα – εκτιμώ ότι αρκετοί θα σταματήσουν να τα διενεργούν» – Τι λέει για την καταχώρηση των κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του TOP CHANNEL ο ιατρός μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος  και μέλος του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης Βαγγέλης Καζάκος ...