Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ενεργειακή Κοινότητα Περιφέρειας, Δήμων και Πανεπιστημίου στη Δυτική Μακεδονία

Ενεργειακή Κοινότητα Περιφέρειας, Δήμων και Πανεπιστημίου στη Δυτική Μακεδονία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Τα πρώτα βήματα για τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας με τη συμμετοχή όλων των Δήμων, της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθορίστηκαν σήμερα το απόγευμα στο αμφιθέατρο της ΖΕΠ στην Κοζάνη, παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Μια ιδέα που δουλεύεται για μεγάλο διάστημα δείχνει να παίρνει σάρκα και οστά, αν και τα πάντα θα οριστικοποιηθούν εφόσον το καταστατικό της κοινότητας εγκριθεί τις επόμενες ημέρες από τα δημοτικά συμβούλια, αλλά και το Πανεπιστήμιο.

Το καταστατικό προβλέπει ισομερή συμμετοχή όλων των φορέων, με την Περιφέρεια να αποκτά δύο μερίδια, με αποτέλεσμα αυτά να ανέρχονται στα 16.

Όπως ειπώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση, αυτό θα συμβεί ώστε να δοθεί το μήνυμα πως η Περιφέρεια αποτελεί την ομπρέλα της Ενεργειακής Κοινότητας, χωρίς όμως να αποκτά το δικαίωμα περισσότερων ψήφων στη Γενική Συνέλευση, όπου εκεί όλοι οι φορείς θα συμμετέχουν με 1 ψήφο.

Η Ενεργειακή Κοινότητα αρχικώς στοχεύει να έχει μια πολιτική διάσταση διεκδικήσεων, παίρνοντας μεγάλο κομμάτι της παραγωγής αλλά και να είναι ένα εργαλείο ρύθμισης του ενεργειακού γίγνεσθαι στην περιοχή.

Με στόχο το “πρασίνισμα” της Περιφέρειας, αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας που είναι το ζητούμενο, στόχο αποτελεί επίσης η ανταποδοτικότητα των μεγάλων έργων ΑΠΕ που σχεδιάζονται στην περιοχή, όροι που έχουν μπει σε πολλές των περιπτώσεων από την περιφερειακή αρχή σε εταιρείες που σκοπεύουν να επενδύσουν στη Δυτική Μακεδονία.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας