Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ένα απέραντο… ενοικιαστήριο η οδός Περδίκκα – Λουκέτα και κλειστά καταστήματα

Ένα απέραντο… ενοικιαστήριο η οδός Περδίκκα – Λουκέτα και κλειστά καταστήματα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Καθημερινοί πελάτες… τα παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ.

 

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στον πεζόδρομο της οδού Περδίκκα και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή του παλιού πάρκου και Πολύκεντρου Πτολεμαΐδας. Κλειστά καταστήματα, ενοικιαστήρια, παλιές βιτρίνες, σπασμένες τζαμαρίες και λουκέτα σχεδόν παντού η σημερινή εικόνα του πεζόδρομου που κάποτε έσφυζε από ζωή και αγοραστική κίνηση. Πλέον, μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού είναι οι καταστηματάρχες που προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τα καταστήματά τους ανοιχτά και ελπίζουν σε καλύτερες μέρες, ενώ για δημιουργία νέων επιχειρήσεων ούτε λόγος!

DSC04769

Και φυσικά δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος πεζόδρομος όπου υπάρχουν δεκάδες κλειστά καταστήματα, ενώ δυστυχώς, ειδικά τώρα μετά τα capital controls και την κρίση, ο αριθμός των καταστημάτων που βάζουν λουκέτα αυξάνεται ραγδαία αφού η αγοραστική κίνηση είναι μηδενική. Ο ιδιωτικός τομέας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από την παρατεταμένη τραπεζική αργία, καθώς τα προβλήματα μεγαλώνουν όσο περνάνε οι μέρες και η αγορά αργοπεθαίνει.

DSC04794

Σχεδόν όλοι οι κλάδοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από την έλλειψη ρευστότητας και ζητούν άμεσα μία λύση, εν μέσω μάλιστα και της τουριστικής περιόδου αλλά και της περιόδου των θερινών εκπτώσεων.

Πέραν όμως της παραπάνω μάστιγας των καταστημάτων που κλείνουν, η περιοχή του πεζοδρόμου έχει να αντιμετωπίζει ακόμη ένα μελανό σημείο… αυτό της παράνομης στάθμευσης.

DSC04789

Καθημερινό φαινόμενο έχει καταντήσει πλέον -άλλωστε έχει απασχολήσει πολλές φορές και τον «Π»- το γεγονός πως κατά μήκος του πεζοδρόμου παρκάρουν ανεξέλεγκτα Ι.Χ. Παρά τα απαγορευτικά σήματα του Κ.Ο.Κ. για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, παρά το ειδικό σήμα πεζόδρομου δεκάδες είναι αυτοί που καθημερινά παραβατούν και παρκάρουν τα Ι.Χ. τους στον πεζόδρομο, μετατρέποντάς τον σε χώρο ανεξέλεγκτης… ελεύθερης στάθμευσης.

DSC04768 DSC04767 DSC04799  DSC04770 DSC04793

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team