Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Έκτακτο! Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς της εφορίας Καστοριάς

Έκτακτο! Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς της εφορίας Καστοριάς

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία μεταφοράς της εφορίας Καστοριάς με την υπογραφή του πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής – Επόμενο βήμα η μετακόμιση, με ευθύνη της ΑΑΔΕ.

Η μακρόσυρτη διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα και πλέον απόμένει μόνο η μεταφορά του Αρχείου και η Οργανωση των Τμημάτων.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τόσο ο πρώην περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης, όσο και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς με συντονιστή τότε τον νυν υποψήφιο βουλευτή, Στέφανο Μπαλταγιάννη, διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους, ότι δεν επρόκειτο να μεταφερθεί η εφορία στο Νταηλάκη αλλά θα αξιοποιούταν το κτίριο της Αντιπεριφέρειας.

Και ενώ τόνιζαν ότι δεν γίνεται το Δημόσιο να πληρώνει υπέρογκα ποσά για ενοίκια όταν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι προς αξιοποίηση, και παρά τις δηλώσεις Καρυπίδη ότι θα… κουβαλήσουν τους φακέλους στους ώμους τους, όλο αυτό το διάστημα δεν κουνήθηκε ούτε… ράφι στον τρίτο όροφο της Αντιπεριφέρειας, στο οποίο όπως τελικά φαίνεται η ΔΟΥ δεν χωρούσε. Κάτι που οφείλουμε να σημειώσουμε ότι επανειλημμένα τόνιζε ο Σωτήρης Αδαμόπουλος.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι όλη αυτή η καθυστέρηση (σχεδόν τρία χρόνια) προκάλεσε τεράστια ζημιά στο Δημόσιο αφού αναγκαζόταν να πληρώνει διπλάσιο ενοίκιο για το ακίνητο στο Εμπορικό Κέντρο που στεγάζεται έως και σήμερα, σε σχέση με το νέο κτίριο, ενώ δεν υπήρχε κανένα ζήτημα νομιμότητας και η μεταφορά θα μπορούσε να ειχε ολοκληρωθεί εξ αρχής!

Βέβαια στις  27/02/2018, ο κ. Μπαλταγιάννης και ο ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς δήλωναν ότι η μη ολοκλήρωση της διαδικασίας ήταν «υπέρ του δημόσιου συμφέροντος».

Ερωτήματα δημιουργεί και το σποτάκι του Στέφανου Μπαλταγιάννη αναφορικά με την αξιποίηση των Δημοσίων Κτιρίων που κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη και στο οποίο απεικονίζει το κτίριο της Αντπεριφέρειας και λίγο αργότερα μια γυναίκα σε βήμα και έναν άνδρα να της προσφέρει μια βαλίτσα ενώ ακούγεται η φράση «τέρμα στην γραφεικρατία και τις περίεργες καθυστερήσεις».

Μάλιστα, πληροφορίες μας κάνουν λόγω για προσπάθεια καθυστέρησης της υπογραφής του Πρωτοκόλλου, ακόμη και την ύστατη στιγμή, με στόχο αυτή να γίνει, για προφανείς λόγους, μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team