Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Έκλεισε μια πετυχημένη διετία για τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας – Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις 2 Δεκεμβρίου

Έκλεισε μια πετυχημένη διετία για τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας – Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις 2 Δεκεμβρίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

 

Εγκρίθηκε ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, στην χθεσινοβραδινή εκλογοαπολογιστική συνέλευσή του,  απολογισμός που χαρακτηρίζεται πλούσιος και πετυχημένος καθώς το απερχόμενο Δ.Σ. εισήγαγε αρκετές καινοτομίες στη δράση του συλλόγου και στη διοργάνωση της έκθεσης «Εγνατία Expo».

Την ικανοποίησή του για την επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η διοίκηση αναφέρθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι κερδήθηκε το στοίχημα για «Ανανέωση – Αναβάθμιση – Εξωστρέφεια» της έκθεσης «Εγνατία Expo», για παρέμβαση του συλλόγου σε όλα τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν την περίοδο της θητείας του, τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τα μέλη του συλλόγου και με όλες τις κοινωνικές ομάδες, τους φορείς και τους συλλόγους του δήμου Εορδαίας και την αύξηση της δυναμικότητας του συλλόγου. «Το πρώτο που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν μια απογραφή ώστε να υπάρχει εικόνα στο σύλλογο των νέων μελών, των υφιστάμενων επιχειρήσεων και αυτών που έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί ο κατάλογος του συλλόγου και να γίνει καταγραφή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κάθε εμπόρου για την πιο άμεση ενημέρωσή του», είπε.

hliopoul

Αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος την περίοδο των Χριστουγέννων για την τόνωση της τοπικής αγοράς, στις ημερίδες που διοργάνωσε για να ενημερωθούν τα μέλη του για «ασφαλιστικό – φορολογικό», καθώς και για το  «ηλεκτρονικό εμπόριο» σε συνεργασία με το ΕΒΕ, καθώς και τη συμμετοχή σε προγράμματα ΛΑΕΚ και τη συνεργασία με ΚΕΚ της πόλης για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης του εμπορικού κόσμου.

Έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις του συλλόγου ενάντια στη συνεχιζόμενη απαξίωση της πόλης της Πτολεμαΐδας, τονίζοντας ότι δύο θέματα με τα οποία καταπιάστηκε η διοίκησή του ήταν το θέμα του Μποδοσάκειου νοσοκομείου και η καταστροφική πυρκαγιά της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Σημείωσε επίσης τη συμμετοχή του συλλόγου στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που κάλεσαν όλα τα σωματεία και στις κινητοποιήσεις της ΕΣΕΕ, καθώς ο κλάδος  βάλλεται συνεχώς από φορολογικές και άδικες και υπέρογκες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, καθώς και στην κατάθεση ενός κατάλογου από 25 περίπου προτάσεις για την τόνωση της αγοράς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας,

υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε ο μοναδικός επαγγελματικός σύλλογος μετά την παρότρυνση του επιμελητηρίου, όπου οι προτάσεις δόθηκαν μαζί με την οικονομοτεχνική μελέτη.»

Ειδική αναφορά έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος στην ανανέωση και αναβάθμιση της διοργάνωσης της έκθεσης «Εγνατία Expo» και στην πλαισίωσή της με μια σειρά ημερίδων και παράλληλων εκδηλώσεων που συντέλεσαν στην αύξηση της επισκεψιμότητας. «Κατά κοινή ομολογία τόσο της ομοσπονδίας όσο και μελών του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ που επισκέφτηκαν και τα 2 χρόνια την έκθεση, είμαστε ο μοναδικός εμπορικός σύλλογος που τολμά όχι μόνο να διοργανώνει, αλλά και να έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, χωρίς να έχει δικούς του πόρους όπως άλλοι διοργανωτές, λόγω χάρη στα επιμελητήρια σε όλη την Ελλάδα».

Ανακοίνωσε επίσης ότι η «Εγνατία Expo» πρόκειται να σταματήσει να μετακινείται ως προς το χώρο εγκατάστασής της αποκτώντας τον δικό της ανάλογο χώρο, στη νότια είσοδο της Πτολεμαΐδας (στον κόμβο της ΑΕΒΑΛ), καθώς το αίτημα αυτό παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Μετά από συναντήσεις με τον Δήμαρχο Εορδαίας και την προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας, βρέθηκε ο χώρος, εντάχθηκε σε πρόγραμμα και από ενημέρωση είχε το Δ.Σ. από τον Δήμαρχο Εορδαίας ήδη είναι στην οικονομική επιτροπή για τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και φαίνεται ότι γρήγορα θα αποδώσει καρπούς.

Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε εξάλλου περήφανος για το γεγονός ότι η απερχόμενη διοίκηση αφήνει ένα αξιόλογο ποσό στο ταμείο, γιατί είναι από τα μεγαλύτερα ποσά που άφησε ποτέ διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος ενημέρωσε τέλος ότι παρότι θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την θέση του προέδρου, λόγω επαγγελματικού φόρτου, και απηύθυνε στους συναδέλφους του κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκλογές του συλλόγου που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016.

2dsc01317

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη