Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Έκκληση Ζευκλή για εθελοντή γιατρό στη Δαμασκηνιά- Τι είπε σε πρωινή εκπομπή του MEGA

Έκκληση Ζευκλή για εθελοντή γιατρό στη Δαμασκηνιά- Τι είπε σε πρωινή εκπομπή του MEGA

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Έκκληση να βρεθεί εθελοντικά κάποιος συνταξιούχος γιατρός ο οποίος θα παραμείνει ή θα επισκεφθεί τη Δαμασκηνιά προκειμένου να εξετάσει τους εκεί κατοίκους, απεύθυνε σήμερα το πρωί μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.

Ο κ. Ζευκλής απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της εκπομπής, σημείωσε πως η ιατρική παρακολούθηση γίνεται μέσω τηλεφώνου από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, καθώς το να βρεθεί στη Δαμασκηνιά κάποιος σημαίνει και συγκεκριμένα επακόλουθα τα οποία σύμφωνα με το Ιατρικά Πρωτόκολλα που ισχύουν σε τέτοιες περιπτώσεις δεν επιτρέπουν τη μόνιμη παρουσία  γιατρού εκεί.

Το δόγμα που ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι «όποιος μπαίνει μέσα στο χωριό, μένει εκεί ή μπαίνει σε καραντίνα», γεγονός που προβλημάτισε όλες τις προηγούμενες ημέρες τους αρμόδιους φορείς αλλά και γιατρούς της περιοχής.

Μάλιστα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στην Π.Ε. Κοζάνης, γνωστός γιατρός της Κοζάνης προσφέρθηκε εθελοντικά να βρεθεί στη Δαμασκηνιά και να παραμείνει στο χωριό, προκειμένου να εξετάσει και να παρακολουθεί τους κατοίκους, κάτι που όμως απαγορεύτηκε ρητώς, καθώς αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να τεθεί εκτός μάχης στην αντιμετώπιση του κορωνοϊου.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας