Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων, από τoν Δήμο Εορδαίας – Θα προβληθεί η ταινία «Δεξιά τσέπη του ράσου», αλλά και η δράση “Give me a paw”

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων, από τoν Δήμο Εορδαίας – Θα προβληθεί η ταινία «Δεξιά τσέπη του ράσου», αλλά και η δράση “Give me a paw”

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μια όμορφη εκδήλωση που σαν στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από το θέμα των ζώων θα πραγματοποιήσει ο δήμος Εορδαίας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας και ώρα 8 μ.μ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων. Η εκδήλωση θα συνδιοργανωθεί με τον Σύλλογο Φιλόζωων Πτολεμαΐδας και την κινηματογραφική ομάδα Πτολεμαΐδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία Η «Δεξιά τσέπη του ράσου», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λαπατά, που βασίζεται σε σενάριο από την ομότιτλη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη. 


Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δράση που θα γίνει πριν, προβάλλοντας ένα video με τη δράση Give me a paw. Μιλώντας στον «Π» η Βασιλική Σταθοπούλου από τη vetmedical.gr, μίλησε για το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, που αφορά σκύλους ακροατές, που μπαίνουν σε τάξεις. Τα παιδιά διαβάζουν με τους γονείς τους ένα βιβλίο κάθε εβδομάδα και έπειτα το διαβάζουν στο σκύλο. Αυτό έχει δείξει ότι ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους. Μάλιστα σε πιο ντροπαλά παιδιά, με μεγαλύτερη συστολή, με πρόβλημα τραυλισμού ή δυσλεξίας, όταν κάνουν ανάγνωση στο σκύλο δεν τραυλίζουν γιατί, όπως λέει η ίδια, τα παιδιά νοιώθουν ότι δεν τα κρίνει κανείς.


Η επαφή με τα ζώα χτίζει την αυτοπεποίθηση των παιδιών, τονίζει η ίδια, προσθέτοντας πως η επαφή των παιδιών με ζώα έχει μεγάλα οφέλη, στην μετέπειτα ζωή του, αφού έχει καταγραφεί πως παιδιά με ζώα δεν κάνουν bulling στη μετέπειτα ζωή τους, ενώ υπάρχουν και ιατρικά οφέλη από την επαφή παιδιών με τα ζώα. «Χτίζουμε μια δεξαμενή ανθρώπων με υγιείς συνήθειες», τονίζει. Μάλιστα προσθέτει πως υπάρχουν πολλαπλές εφαρμογές για τους σκύλους θεραπείας, ωστόσο η συγκεκριμένη δράση αφορά αποκλειστικά και μόνο τη δράση Give me a paw.

Η συνθήκη του κορωνοϊού δεν επέτρεψε να γίνει η δράση ολοκληρωμένη στο πνευματικό κέντρο Εορδαίας, όπου θα γινόταν παρουσίαση και παρουσία σκύλων με παιδάκια, ωστόσο μισή ώρα πριν την προβολή της ταινίας θα προβληθεί για το κοινό πληροφοριακό υλικό.


Τι αφορά η ταινία «Δεξιά τσέπη του ράσου»

Νουβέλα πάνω στα σημαντικά και τα ασήμαντα, τα καθημερινά και τα διαχρονικά ζητήματα της ζωής, έτσι όπως τα αντιμετωπίζει ένας απομονωμένος μοναχός, η «Δεξιά τσέπη του ράσου» του Γιάννη Μακριδάκη έκανε δικαίως αίσθηση όταν πρωτοεκδόθηκε το 2009. 

Ύστερα από μία δεκαετία μεταφέρεται με εικονογραφική λιτότητα στην οθόνη από τους τηλεοπτικούς Στέλλα Βασιλαντωνάκη (σενάριο) και Γιάννη Λαπατά (σκηνοθεσία, όπως και στα  «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς», «Η 10η εντολή»), οι οποίοι αφήνουν τη λογοτεχνική αφήγηση, κυρίως ως φωνή off, να οδηγήσει αυτήν τη μικρής δραματικής έντασης κινηματογραφική αλληγορία πάνω στο πένθος και στην απώλεια: τη νύχτα που πεθαίνει ο αρχιεπίσκοπος η σκυλίτσα του πατέρα Βικέντιου γεννά τρία κουταβάκια.

Την άλλη ημέρα το πρωί όμως εκείνη ξαφνικά πεθαίνει και αυτός αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να τα κρατήσει στη ζωή. Ελλάδα. 2018. Διάρκεια: 100΄. (Κριτική του Χρήστου Μήτση από το Αθηνόραμα)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σιατίστης Αθανάσιος: Να μην προσκολλούμαστε στα ψευτοείδωλα της εποχής

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Να μην προσκολλούμαστε στα ψευτοείδωλα της σημερινής εποχής ήταν το μήνυμα ...