Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Εικαστική παρέμβαση σε σχολικό τοίχο στη Γαλατινή από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας

Εικαστική παρέμβαση σε σχολικό τοίχο στη Γαλατινή από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΟλοκληρώθηκε η τοιχογραφική παρέμβαση στο Δημοτικό σχολείο της Γαλατινής Δήμου Βοΐου, από  προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας. Οι τοιχογραφίες καταλαμβάνουν έκταση 160 τ.μ. εκ των οποίων τα 130 αφορούν τον εσωτερικό διάδρομο του κτηρίου, και τα υπόλοιπα τον εξωτερικό τοίχο του αύλιου χώρου. Η θεματική αφορά την ζωή ενός κάστορα δίπλα σε μια κωμόπολη μανιταρόσπιτων με ευωδιαστά λιβάδια και σύννεφα μαγικών σχηματισμών και εικόνων.

Η συμβολή των εικαστικών παρεμβάσεων στο δημοτικό σχολείο Γαλατινής είναι πολύ σημαντική τόσο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους επισκέπτες του σχολείου. Κι αυτό γιατί συμβάλουν στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου προσδίδοντας μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα, δημιουργώντας έναν ελκυστικό χώρο ιδίως για τους μαθητές, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία βγαίνοντας από την τάξη μετά το μάθημα, να χαλαρώσουν σε έναν καλαίσθητο χώρο.

Από παιδαγωγική άποψη, οι εικαστικές δημιουργίες με τα διάφορα γεωμετρικά σχήματα διεγείρουν τη φαντασία των παιδιών, και με τη θεματολογία τους προσφέρουν γνώσεις και πληροφορίες με έναν διαθεματικό, διαισθητικό, αβίαστο τρόπο και γίνονται βίωμα στους μαθητές.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2021 για το Επιμελητήριο Κοζάνης – Είχε δημιουργηθεί πρωτοφανές καθεστώς ασφυξίας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ένα καθεστώς πρωτοφανούς ασφυξίας είχε διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες στο Επιμελητήριο Κοζάνης. Ο λόγος είναι το ότι λόγω ...