Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο απολογισμός- ισολογισμός έτους 2015 του Δήμου Εορδαίας – Σ. Ζαμανίδης: «Στο τέλος του ’15 καταφέραμε ένα μικρό οικονομικό θαύμα. Πληρώσαμε υποχρεώσεις 3 εκατομ. €»

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο απολογισμός- ισολογισμός έτους 2015 του Δήμου Εορδαίας – Σ. Ζαμανίδης: «Στο τέλος του ’15 καταφέραμε ένα μικρό οικονομικό θαύμα. Πληρώσαμε υποχρεώσεις 3 εκατομ. €»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός- ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης οικονομικού έτους 2015 του Δήμου Εορδαίας, στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

zama

Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης στην εισήγησή του χαρακτήρισε κορυφαία διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου τη συζήτηση του απολογισμού- ισολογισμού και πραγματοποίησε και έναν απολογισμό έργων της δημοτικής αρχής για το 2015, ενώ αναφερόμενος στα οικονομικά στοιχεία τόνισε ότι «έγινε μια πολύ σοβαρή διαχείριση των οικονομικών» και σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά συγκυρία (με τα capital controls) ο δήμος ολοκλήρωσε μια σειρά εκτελούμενα έργα και πληρώνονται οι πιστωτές του δήμου, υπογραμμίζοντας πως «στο τέλος του ’15 καταφέραμε ένα μικρό οικονομικό θαύμα, πληρώσαμε υποχρεώσεις 3 εκατομμύρια ευρώ.»

Τα συνολικά έσοδα του Δήμου Εορδαίας το 2015 ανήλθαν σε 32.439.781,99 ευρώ, ενώ τα έξοδά του ανήλθαν στο ποσό των 23.454.588,69 ευρώ. Το χρηματικό υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης ανέρχεται στο ποσό των 8.985.193,30 ευρώ.

Οι υποχρεώσεις του Δήμου Εορδαίας προς τρίτους ανέρχονται σε σχεδόν 3 εκατ. ευρώ, για την ακρίβεια στο ποσό των 2.997.620,31 ευρώ, εκ των οποίων οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του προς προμηθευτές ανέρχονται σε 1.732.784,18 ευρώ.

astrinakis-georf_-orkotos-elegkt

Ο Ορκωτός Ελεγκτής- λογιστής, Γεώργιος Αστρινάκης, ο οποίος διενήργησε τον οικονομικό έλεγχο διατύπωσε κάποιες επί μέρους επιφυλάξεις στις παρατηρήσεις του. Είπε για παράδειγμα ότι διατηρεί επιφύλαξη για την πληρότητα και ακρίβεια του κονδυλίου του ισολογισμού “Ακινητοποιήσεις υπό εκτέλεση και προκαταβολές” καθώς δεν έλαβε απαντητική επιστολή από την τεχνική υπηρεσία του δήμου για τις ακινητοποιήσεις και τα έργα υπό εκτέλεση του δήμου κατά την 31/12/2015, ενώ άλλη μια επιφύλαξη αφορά στις “Επισφαλείς- επίδικες απαιτήσεις και χρεώστες” όπου περιλαμβάνονται απαιτήσεις σε καθυστέρηση εισπράξεως συνολικού ποσού 9.700 χιλ. περίπου για τις οποίες ο Δήμος δεν σχημάτισε πρόβλεψη για τις ζημίες που θα προκύψουν. Σε άλλη παρατήρηση ο ορκωτός ελεγκτής ανέφερε πως σύμφωνα με την επιστολή του Νομικού Συμβούλου του Δήμου έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα κατά του Δήμου συνολικού ποσού 2.200 χιλ. περίπου, ο έλεγχος ωστόσο στο παρόν στάδιο αδυνατεί να προβλέψει την τελική έκβαση των υποθέσεων αυτών και να εκτιμήσει τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου.

xolmpa

Αρνητική ψήφο έδωσε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αντωνία Χόλμπα, η οποία στην τοποθέτησή της κατήγγειλε ότι επιχειρείται να προστεθούν μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης νέοι φόροι στους πολίτες και τόνισε την ανάγκη να απαιτηθούν από την πολιτεία οι παρακρατηθέντες πόροι στους ΟΤΑ, λέγοντας πως το κράτος χρωστά στους δήμους πάνω 12 δις ευρώ.

andread-kost

Την ανάγκη να δοθεί ανακούφιση στους οφειλέτες της ΑΝΔΕΠ (πρώην Αναπτυξιακή Επιχείρηση Δήμου Πτολεμαΐδας) η οποία τελεί υπό εκκαθάριση, υπογράμμισε ο δ.σ. της αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Ανδρεάδης.

Παρών ψήφισε ο δ.σ. της αντιπολίτευσης Κων/νος Μίχος.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ο Ιωάννης Φαρμάκης παίρνει μορφή στο επόμενο καφάο από τον Δήμο Εορδαίας, δια χειρός Daniela Nikolova-Σιδηροπούλου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο ήρωας της Βλάστης Ιωάννης Φαρμάκης είναι το επόμενο καφάο που επιμελείται η  Daniela Nikolova-Sidiropoulou, σε συνέχεια της ...