Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτισμός > Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Ζωγραφικής μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Ζωγραφικής μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Γρηγορίου Βούρκα, το απόγευμα της Δευτέρας 31 Αυγούστου 2020, τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής των μαθητών και των μαθητριών της κατεύθυνσης Εικαστικών, του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, με τίτλο: «Αντι – στεκόμαστε». Την έκθεση συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης.

Ακολουθώντας τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, όπου τηρώντας με αυστηρότητα το όριο χωρητικότητας των 40 ατόμων, στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν μόνο οι μαθητές – δημιουργοί των έργων και ορισμένος αριθμός κηδεμόνων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, της α΄ και β΄ τάξης της κατεύθυνσης Εικαστικών, του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2019-2020, αλλά και κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Κυρίως περιλαμβάνει έργα που έγιναν σε τελάρο με ακρυλικά χρώματα.

Η έκθεση περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα γεμάτα χρώματα και υφές, τοπία, αυτοπροσωπογραφίες, κάποιες κατασκευές με κλωστή και μια αφηρημένη σειρά εμπνευσμένη από το έργο του Αμερικανού ζωγράφου William Lachance. Χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες:

Στην 1η ενότητα παρουσιάζονται τελάρα με ιδέες που αντλούνται από το έργο του σύγχρονου Αμερικανού ζωγράφου William Lachance. Η 2η ενότητα περιλαμβάνει τη σειρά με τα λουλούδια. Στην 3η ενότητα παρουσιάζονται τοπία από βιώματα και εμπειρίες από τη φύση της περιοχής του Νέου Κλείτου Κοζάνης, ενώ εκτίθενται επίσης, με αφορμή τη φύση, συνθέσεις με κλωστή. Η 4η ενότητα περιλαμβάνει τις αυτοπροσωπογραφίες των μαθητών της α΄ Γυμνασίου.  

Τους παριστάμενους καλωσόρισαν η Προϊσταμένη της Εφορείας κα Αρετή Χονδρογιάννη-Μετόκη και η Αρχαιολόγος κα Άννα Κλημάντου, η οποία επωμίστηκε και την κύρια ευθύνη της διοργάνωσης. Την έκθεση παρουσίασαν ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης κ. Γρηγόρης Κοντός, και η καθηγήτρια των Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης κα Νένα Γεωργιάδου, η οποία ανέλαβε και την επιμέλεια της έκθεσης.

Την εκδήλωση τίμησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης κα Ελπίδα Κοϊμτζίδου.

Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα31 Αυγούστου έως Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 9:00- 15:00

Είσοδος Ελεύθερη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Η Εράτυρα τραγούδησε τα Κόλιαντα ( Κάλαντα) διαδικτυακά

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Τα διαδικτυακά Χριστούγεννα της Εράτυρας Η Εράτυρα τραγούδησε τα Κόλιαντα ( Κάλαντα) διαδικτυακά, παραδοσιακά ...