Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Φωτογραφίας «ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ» από το αρχείο της Άννας Θεοφύλακτου στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Φωτογραφίας «ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ» από το αρχείο της Άννας Θεοφύλακτου στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Παρουσία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Μανάδη, εκπροσώπων φορέων και φίλων της τέχνης, εγκαινιάστηκε  την Τετάρτη 17-10-2018 στο Μουσείο Πτολεμαΐδας  η Έκθεση  Φωτογραφίας «ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ»  από το αρχείο της Άννας Θεοφύλακτου  και την συνδρομή του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Δίνοντας την ταυτότητα της έκθεσης η κάτοχος του αρχείου Άννα Θεοφύλακτου επεσήμανε  ότι  πρόκειται για μία ξεχωριστή Έκθεση με 190  έργα, με πορτρέτα αστών της Τραπεζούντας και εικόνες της καθημερινότητας , που αποτελούν κειμήλια μιας άλλης εποχής.

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Καθηγητής Ιστορίας Κωνσταντίνος Φωτιάδης στάθηκε στη σημαντικότητα της Έκθεσης τονίζοντας πως  είναι ότι καλύτερο έχει γίνει τα τελευταία 100 χρόνια ,για  τον Αστικό πληθυσμό των Ελλήνων του Πόντου και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ένα άλλο κομμάτι  της ιστορίας .

Στην αξία της Έκθεσης  αναφέρθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ιωάννης Αριστερίδης  εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , συγχαίροντας τους εμπνευστές της .

Η διάρκεια της Έκθεσης θα είναι μέχρι 31  Δεκεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας της είναι  από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00- 14:00 .

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team