Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου αφιερωμένο στον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά στο Πισοδέρι

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου αφιερωμένο στον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά στο Πισοδέρι

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου αφιερωμένου στον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, έγιναν την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πισοδερίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Πισοδερίου και τον Δασικό Συνεταιρισμό Πισοδερίου, υπό την αιγίδα της Ιερός Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας.
Θυμίζουμε ότι η κεφαλή του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά ετάφη μυστικώς στο πολύπαθο Πισοδέρι, στις 18/19 Οκτωβρίου 1904, από τον ιερέα και μετέπειτα εθνομάρτυρα παπα Σταύρο Τσάμη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στις οποίες έδωσε το «παρών» αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών και η διαδικτυακή ομάδα «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», τελέστηκε Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, έγινε ομιλία, ενώ ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα και χοροί από τα τμήματα του Α.Μ.Σ. Πιδσοδερίου και Φ.Σ.Φ «Ο Αριστοτέλης».

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Παράταση προθεσμίας για εγγραφές στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι η προθεσμία για την πραγματοποίηση των ηλεκτρονικών εγγραφών στις Εκκλησιαστικές μας ...