Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > Έφηβοι λόγοι > Έφηβοι λόγοι: Χριστούγεννα

Έφηβοι λόγοι: Χριστούγεννα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τι είναι οι έφηβοι λόγοι; Είναι οι σκέψεις και τα όνειρα των εφήβων του σήμερα, όσα τους πληγώνουν κι όσα τους γεμίζουν ελπίδα. Είναι οι στίχοι, τα πεζά κείμενα και τα σκίτσα τους. Σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, λοιπόν, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας τολμούν και τα παρουσιάζουν. 

Ήταν παραμονή Χριστουγέννων και όλα ήταν σχεδόν έτοιμα για τη μεγάλη μέρα. Ξύπνησα ολόχαρη, ετοιμάστηκα και βγήκαμε με τη μαμά μου για την καθιερωμένη βόλτα μας στα μαγαζιά. Δώρα, γλυκά, χαμόγελα παντού. Αν δεν είναι αυτό ευτυχία, τότε τι είναι; Όλοι οι δρόμοι της πόλης ξεχείλιζαν από χαρούμενους ανθρώπους. Από παντού ακουγόντουσαν γέλια και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Όλες οι γυναίκες ήταν όμορφα ντυμένες και περίτεχνα χτενισμένες.

Κάποια στιγμή, όπως περνούσαμε από ένα πεζοδρόμιο, γύρισα το κεφάλι μου να ρίξω μια ματιά σε μια στολισμένη βιτρίνα και ξάφνου αντίκρισα τέσσερις ανθρώπους να κάθονται κάτω και να είναι σφιχταγκαλιασμένοι. Ήταν μια οικογένεια στο έλεος του κρύου. Κάπου εκεί ξέχασα τι είναι Χριστούγεννα, ξέχασα τα ψώνια, ξέχασα το φαγητό…

Ένιωσα άνθρωπος χωρίς ανθρωπιά.

Θεοδοσιάδου Χρυσάνθη

μαθήτρια της Γ΄ τάξης

του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

 

Δείτε εδώ όλους τους «Έφηβους Λόγους»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team