Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Συνεχίζεται η αγωνία για τους καταθέτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας – Στο ΣτΕ που εξετάζει προσφυγή το Νοέμβριο στρέφονται οι ελπίδες τους

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Συνεχίζεται η αγωνία για τους καταθέτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας – Στο ΣτΕ που εξετάζει προσφυγή το Νοέμβριο στρέφονται οι ελπίδες τους

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε εκκρεμότητα συνεχίζει να βρίσκεται το θέμα της επιστροφής των καταθέσεων στους καταθέτες της Συνεταιριστικής Τράπεζες Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έβαλε λουκέτο εν μια νυκτί τον Δεκέμβριο του 2013, αφού ο νομικός αγώνας που ξεκίνησαν με αίτημα να πάρουν πίσω τα χρήματά τους αποδεικνύεται ιδιαίτερα μακρύς.

Καταθέτες της Συνεταιριστικής οι καταθέσεις των οποίων είχαν δεσμευτεί τον Δεκέμβριο του 2013 από τον εκκαθαριστή που είχε οριστεί μετά το λουκέτο στη ΣΥΝ.ΠΕ., καθώς τέθηκε υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, που αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες εξακολουθούν να ζουν μέσα στην αγωνία, καθώς έχουν μεγάλη ανάγκη τα χρήματα από τις καταθέσεις τους που εξακολουθούν να παραμένουν δεσμευμένα. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι προσφεύγοντες στη δικαιοσύνη έχουν κερδίσει την υπόθεση σε πρωτόδικο βαθμό. Διότι, όπως δήλωσε στο «e-ptolemeos» ο Δικηγόρος Σπύρος Μπαλατσούκας που μαζί με τον Δικηγόρο Ζήση Βρίκο εκπροσωπούν 176 καταθέτες της Συνεταιριστικής «έχει ανασταλεί η έκδοση απόφασης από το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς αναμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγαν περί τους 43 καταθέτες που είχαν καταθέσεις στην Τράπεζα.» Εξήγησε ειδικότερα ότι «είχαν ασκηθεί προσφυγές πελατών της Συνεταιριστικής Τράπεζας αναφορικά με τα ποσά που δεν τους είχαν καταβληθεί από το καταθετικό πρόγραμμα που είχαν συνάψει ως προθεσμιακή κατάθεση κι εκδόθηκε η 40/2017 απόφαση του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας η οποία ανέστειλε την πρόοδο της δίκης. Ανέβαλε δηλαδή της συζήτηση επί της ουσίας της υπόθεσης, καθώς εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης από συγκεκριμένους επίσης πελάτες της Συνεταιριστικής, οι οποίοι επέλεξαν να προσφύγουν και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί μετά από αναβολή τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το Εφετείο έκρινε ότι επειδή είναι ανώτερο δικαστήριο το ΣτΕ πρέπει να περιμένει μέχρι την έκδοση απόφασης από αυτό.»

Ο κ. Μπαλατσούκας υπογράμμισε ωστόσο ότι «με ασφαλιστικά μέτρα έχουν δεσμευτεί τα ποσά που αναλογούν στους προσφεύγοντες μέχρι τελεσιδικίας της υπόθεσης. Τα χρήματα είναι δεσμευμένα στην υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα, αλλά σε επίπεδο Εφετείου εκκρεμεί η απόφαση λόγω της εκκρεμότητας συζήτησης στο ΣτΕ.»

Ο κ. Μπαλατσούκας πρόσθεσε ακόμη ότι με βάση τις πληροφορίες που έχει το γραφείο του «το Νοέμβριο θα συζητηθεί η υπόθεση στο ΣτΕ, αλλά μπορεί να χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να βγει η απόφαση, μπορεί να κάνει και 6 μήνες για να βγει», και πρόσθεσε: «Από την απόφαση που θα εκδώσει το ΣτΕ αναλόγως του αποτελέσματος θα συζητηθεί μετά και η Έφεση που κατέθεσε η Τράπεζα κατά της πρωτόδικης απόφασης. Δεν μπορεί να δοθεί χρονικός ορίζοντας με ασφάλεια, αλλά έχουμε μια θετική απόφαση υπέρ τους και έχουμε δεσμευμένα τα ποσά. Άρα θα περιμένουμε γιατί υπάρχει μια νομική διαδικασία ακόμη.»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη