Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Δυτική Μακεδονία: Στήνουν τα πρώτα μπλόκα οι αγρότες – Ετοιμάζεται το μπλόκο στο Αντίγονο από αγρότες του Αμυνταίου

Δυτική Μακεδονία: Στήνουν τα πρώτα μπλόκα οι αγρότες – Ετοιμάζεται το μπλόκο στο Αντίγονο από αγρότες του Αμυνταίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σύσκεψη αγροτών την Παρασκευή στο Δημαρχείο του Άργους Ορεστικού Καστοριάς

Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες πανελλαδικά, με μια σειρά αιτημάτων που σχετίζονται με το κόστος της αγροτικής παραγωγής, το δυσβάστακτο κόστος των προϊόντων και άλλα ζητήματα, γεγονός που βγάζει στους δρόμους και τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις, αποφασίστηκε από τους αγρότες του Αμυνταίου να στηθεί μπλόκο στις 28 Ιανουαρίου (στο κόμβο του Αντιγόνου στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Θεσσαλονίκης), ενώ την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου θα γίνει σύσκεψη αγροτών στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς (στις 20.30 έξω από το δημαρχείο), για να αποφασιστεί το μέλλον των εκεί κινητοποιήσεων.

Όπως τονίζει σχετικά μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο Πρόεδρος του συντονιστικού οργάνου των αγροτών στη Δυτική Μακεδονίας, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος, γίνονται ήδη επαφές και με αγρότες της περιοχής της Κοζάνης για σχετικές κινητοποιήσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν παρθεί σχετικές αποφάσεις.

Όλες οι κινητοποιήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο συνεννόησης με την πανελλαδική επιτροπή και σε ό,τι αφορά τα αιτήματα του κλάδου, πρώτιστα μπαίνει το κόστος παραγωγής. Επίσης, ζητούν εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα που διαθέτουν, μιας και τώρα όπως τονίζει ο ίδιος υπάρχει «κακοπληρωμή». Επίσης, τίθενται ζητήματα του ΕΛΓΑ, με καταβολές αποζημιώσεων κ.α., ενώ παράλληλα ζητούν 100% ασφαλιστική κάλυψη κάτι που προβλέπεται από τον νόμο του 2011. Ακόμη, οι αγρότες θέτουν το ζήτημα της ασφάλισης, ζητώντας να γίνεται η συνταξιοδότηση σε πιο νεαρή ηλικία και όχι στα 67 που ισχύει σήμερα, αλλά αντίθετα στα 60 έτη για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

Πανελλαδικά, οι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα και σε άλλα σημεία, ενώ ετοιμάζονται και για κλείσιμο τελωνείων, προχωρώντας και σε άλλες ενέργειες.

 

Το κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου σε συνεδρίαση του στις 23/01/2019 ομόφωνα αποφάσισε να συμμετάσχει στις αγροτικές κινητοποιήσεις ύστερα και από απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για την συγκέντρωση των τρακτέρ στα κεντρικά σημεία των εθνικών δρόμων.

Σημείο συγκέντρωσης των τρακτέρ και σημείο μπλόκου θα είναι και φέτος ο κόμβος Αντιγόνου, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00μ.μ.

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς και οι μελισσοκόμοι της περιοχής θα ενημερώνονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου αλλά και από ανακοινώσεις και συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.»

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη